Illés Fanni klórallergia miatt kapott ekcémát

Illés Fanni paralimpiai bajnok úszónő, aki sportteljesítménye mellett szépségére is büszke lehet. Ám egy éve Fanni ekcémát kapott.

A gyönyörű kerekesszékes sportoló rengeteg időt tölt vízben, és egy éve furcsa panaszokat tapasztalt a bőrén. Kivizsgálás után kiderült, hogy allergiás a klórra, ami miatt ekcéma alakult ki nála.

„Tavaly elkaptam egy ekcémás bőrbetegséget és azóta nagyon oda kell figyelnem arra, hogy a bőrömet is sokkal inkább ápolnom kell. Nagyon odafigyelek arra, hogy mit kenek magamra: fontos, hogy parabén- szulfát- és alumíniummentes legyen a termék, ezért mindig megnézem, mik az összetevők.

Először nem is tudtam, milyen betegségem van: miután észrevettem a bőrömön, elkezdtem kezelésekre és orvosokhoz járni, ők jöttek rá, hogy ekcéma. Kaptam allergiagyógyszert, mert valószínűleg a klórra is allergiás vagyok, amit úszóként természetesen nem kerülhetek el, de én nem vagyok a gyógyszerek híve. Inkább a vitaminokra és természetes megoldásokra esküszöm, és egy kiváló szakember korábban a La Roche termékeket ajánlotta. Azóta találkoztam az FS termékeivel, és első használat után éreztem a jótékony hatásait. A bőröm teljesen megújult, éreztem, hogy sokkal élettel telibb és üdébb, és az ekcéma is elmúlt. 

illes fanni

Tudom, hogy az ekcéma megjelenésének lelki okai is voltak: abban az időszakban nagyon bezárkóztam, nem volt kedvem emberekkel találkozni és ez meglátszott a bőrömön. Az ekcéma lelki eredetű okai közül mindet tapasztaltam magamon. Ezért indultam el egy szépségversenyen, hogy kizökkenjek ebből az állapotból – az, hogy meg is nyertem, már csak ráadás.

Emellett az életmódom is sokat változott. Két éve döntöttem el, hogy oda fogok figyelni arra, hogy miket fogyasztok: teljesen elhagytam a cukros üdítőket, emellett elkezdtem egyre kevesebb tejet fogyasztani, a cukrot és lisztet is kihagyom az étrendemből, de ez egy hosszú folyamat” – mesélte a gyönyörű paralimpikon.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?