5 egészségügyi probléma, amelyet gyógyít a hagyma!

Sokan tudják, hogy az egyik legerősebb természetes antibiotikumunk a fokhagyma – ám azt talán kevesebben, hogy a hagyma az egészséghez általában is jelentősen hozzájárul!

A hagyma és az egészség csaknem együtt jár. Noha a fokhagymát illetően a legtöbben tisztában vannak azzal, mennyi jótékony hatása van, ezt kevesebben tudják a hagymáról. Pedig e sokoldalú zöldség legalább ötféle egészségügyi problémára nyújt gyógyírt.

Lássuk, hogyan segít a hagyma az egészség megőrzésében, a különféle problémák enyhítésében!

1.A bedugult fül ellenszere

Könnyen megszabadulhatunk a fülzsírtól, ha bedugult a fülünk – csupán hagymára van szükségünk, amelynek a közepét kivesszük, majd egy ruhaanyagba csavarva beillesztjük a hallójárat bejáratához. Ne nyomjuk be a fülbe erővel! Hagyjuk a fülön állni éjszakára, s reggelre a fülzsír meglágyul, könnyebb lesz eltávolítani.

2.A megégetett bőr gyógyszere

A hagyma az egészségmegőrzés terén egy különösen problémás dologban is segít, ez pedig az égett bőrfelület fájdalmának enyhítése és a bőrnyugtatás. Vágjuk fel a hagymát és illesszük a darabot az égett bőrfelületre 2 percre, hogy kifejthesse nyugtató és fájdalom-minimalizáló hatását.

3.A darázs- és méhecske csípés ellenszere

Ha sikerült kivennünk a fullánkot egy méh-vagy darázscsípés után, ne kaparjuk vagy nyomogassuk a sérült bőrt, vagdossunk inkább össze nagyon apróra egy hagymát és helyezzük a fájó felületre.

4.Csökkenti a lázat

A vágott hagyma az egészségmegőrzésben segít azzal is, hogy a lázat mérsékeli. Apró darabokra kell vágnunk, s belehelyeznünk egy zokniba, amit utána a lábunkra húzunk s néhány óráig viseljük – csökkenteni fogja a test hőmérsékletét.

5.Kiváló a méreganyagok ellen

A legegyszerűbb módszer annak érdekében, hogy a hagyma az egészségünket rendszeresen támogassa: együk frissen, akár naponta.

Mindenhez bátran fogyasztható, amihez illik – ne késlekedjünk kipróbálni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

  1. Schreiner Anna

    Ősszes hagyma héját lehet forrázással készíteni, /pl:lila/ és ugyan úgy használni?

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.