Önismereti zavaros VV lakók?

A ValóVilág lakói önismereti zavarokkal terheltek. VV Éva, Jerzy, Alekosz és Anikó a lehető legkülönbözőbb módon reagálnak villalétükre.

Az önértékelés az ember kritikai megítélése és minősítése önmagáról, képességeiről, tevékenységéről, magatartásáról. A folyamatos önmegfigyelésen alapuló önértékelés lehetővé teszi az egészséges személyiségre jellemző önismeret és önbizalom kialakulását.

Létezik úgynevezett devalváció, amikor magunkat alulértékeljük, viszont negatív tulajdonságainkat felnagyítjuk. Előfordulhat ennek ellenkezője is, mikor valaki mást idealizálunk. A ValóVilág lakóinak azonban ez nem nagyon sikerül.

VV Éva remeg, rosszul van, ha csak tréfából is gúnyolják a külsejét. VV Anikót érzelmi labilitásai hol rajongóvá, hol gyűlölködővé teszik. Anikó fellángol, szenvedélyesen szeret, majd elfordul, kiközösít, megvet.

BBF_8476

VV Jerzy bevallotta, hogy saját személyisége nem létezett a többi villalakó között, ezért elbújt Gigi szoknyája mögé. Majd a hirtelen jött siker megrészegítette, de ravasz társai nem értékelik, nem csodálják. Jellegtelennek tartják, ezért jobban elvannak vele, mint egymással, olyan nem oszt, nem szoroz alapon.

VV Alekosz személyisége végképp ellentmondásos. Talán azért kedvelik őt a leginkább a rajongók, mert megfejthetetlen személyiség. Néha intelligens okostojás, néha gyerekesen nőhajhász kisfiú.

Zavar aztán van a négy villalakó személyiségében! Amikor majd befejezik a villalétüket, akkor kellene nekik feltétlenül segítség. Személyiségük bizonytalanságát megtoldják a celebvilág mázával, s végképp elveszíthetik önmagukat. A Való Világ jó tréning arra, hogy megtanulják elemezni s a helyén kezelni értékeiket, s hibáikat.

Forrás: