Ezért nem szeretik sokan a koriandert

Tudományos megállapítás, hogy sokan nem szeretik a koriandert, és nem csupán a szokásos ízlésbeli különbözőségek miatt. A koriander elutasítók tábora egy tény, amit  ezúttal nem a "brit...

Tippek a téli lehangoltság ellen

A tavasz itt van már, egy karnyújtásra. Minden +10 fok feletti napsütéses óra arra biztat és emlékeztet minket, hogy már nem kell sokáig várnunk. Persze a pandémia, a családunk hiánya és a...

Így válasszunk mogyorókrémet

A Szupermenta évindító terméktesztjén 34 mogyorókrémet vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik...

Tudta? Ezért fontos mentateát inni

Ismerjük, szeretjük a mentát. Tudjuk, hogy egészséges a fogyasztása. De mik is pontosan a gyógyhatásai? A menta egy olyan fűszernövény, amely számos gyógyhatással rendelkezik. A belőle...

Hogyan készítsünk varázsmogyoró krémet?

A csodamogyorót az amerikai indiánok varázsfának tartják, mivel a hideg évszakban, sőt gyakran a hóban nyílik. A gyógyászatban már rég ismerték sebgyógyító hatását, amikor a XIX. században...

Így teheted otthonod még egészségesebbé

Otthonunk számos káros vegyi anyagot és egészségünkre ártalmas terméket tartalmazhat. Milyen praktikák bevezetésével tehetjük még biztonságosabbá a környezetünket egészségünk megvédése...

Fűszer, ami aranyárban van

A történelem egyes korszakaiban, a sáfrány drágább volt az aranynál. Napjainkban is, a sáfrány a legdrágább fűszer a világon. A sáfrány ára A sáfrány, arany- narancssárga színű és a...
afonya

Ezért fontos marék áfonya minden nap

Lehet, hogy ezentúl az áfonyát (Vaccinium myrtillus) nem csak a hűtőszekrényben találjuk meg, hanem a gyógyszeres szekrényben is. Festékanyagai az antocianinok, amelyek a kék színét adják,...

Így marad meg a diónk télen

Az utóbbi időben talán még fontosabbá vált a dió helyes tárolása, amikor az új kártevő, a dióburok fúrólégy feldézsmálja előlünk a termés nagy részét. A dióburok fúrólégy...