Tippek a téli lehangoltság ellen

A tavasz itt van már, egy karnyújtásra. Minden +10 fok feletti napsütéses óra arra biztat és emlékeztet minket, hogy már nem kell sokáig várnunk.

Persze a pandémia, a családunk hiánya és a programlehetőségeink korlátozása plusz terhet rak a vállunkra.

Gyakran megesik, hogy ebben az időszakban úgynevezett téli depresszió hatalmasodik el rajtunk. Leginkább azt vehetjük észre, hogy sokkal fáradtabbak vagyunk, gyakrabban fáj a fejünk és a hasunk. Ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy természetes módszerekkel próbáljuk visszanyerni az erőnlétünket. Számos gyógynövény segít ugyanis a rossz közérzet megszüntetésében, a hangulatjavításban, valamint a depresszió tüneteinek kezelésében és e betegség megelőzésében is.

szomoru

Foto:123rf.com

Az orbáncfű egyre ismertebb, igen kiváló gyógynövény idegességre és depresszióra. Az orbáncfűteát antidepresszánsként, általános hangulatjavítóként, stresszoldóként, nyugtatóként is fogyaszthatjuk. Szezonális depresszióra, lelki betegségekre is ajánljuk.

citromfű elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk.

levendula tea idegnyugtató, étvágyjavító. Forrázatával meg lehet szüntetni az ideges szívdobogást, felfúvódás ellen is jó, valamint migrént, szédülést, melankóliát is gyógyít.

Ezeken kívül, amit tehetünk, hogy amennyit csak tudunk, kint töltünk a szabad levegőn. Nemcsak a mozgás, a sport miatt, hanem mert az egész közérzetünknek jót fog tenni, ha gyakran szellőztetjük ki a fejünket.

Család a szabadban

Foto:pixabay.com

Forrás: gyorgytea.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.