5 tipp, hogy egészséges kávét készíts

A kávéról kialakult korábbi kép, miszerint egészségtelen, változóban van. Ma már tudjuk, hogy sokféle hasznos tápanyagot tartalmaz, és számos pozitív hatása van a szervezetre. Nem mindegy...
probiotikum

Top 10 étel, ami tele van probiotikummal!

Helyesen szeretnénk étkezni? Támogatnánk a bélflóránk egészségét? Válasszunk olyan élelmiszereket, amelyekkel két legyet ütünk egycsapásra – probiotikum-tartalmúakat! Van bőven belőlük -...

Két szó: Nem ehetek!

Azzal ugyanis, ha a fogalmazásunk módjával is kifejezzük, hogy „nem tudunk” vagyis nem ehetünk meg valamit, magunknak is azt sugalljuk, hogy ez bennünk a veszteség érzését kelti.

Konyhai higi-szótár

A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) kifejezéssel többször találkozhattunk már, mely egy élelmiszerbiztonsági rendszer, melynek célja a megelőzés.

Mikor ne együnk szőlőt?

A szőlő is lehet tiltott gyümölcs. A szőlő egyike lehet a nem kívánt gyümölcsöknek. Most kiderül, miért tiltakozhat ellene a szervezet.

Barna zsírsejtek és az immunrendszer!

Az ember és más melegvérű élőlények szervezetében megtalálható a speciális működésű barna zsírszövet, mely magában hordozza az étrend és a súlyproblémák titkát.