Mínusz 1 gramm só naponta: csökken a szívbetegség, a stroke esélye Tippek a sófogyasztás mérsékelésére Ha az elfogyasztott só mennyiségét napi 1 grammal mérsékeljük, azzal máris csökken a szív- és érrendszeri betegségek kockázata – mutatott rá egy új...
Top 10 ok, amiért az édesburgonya melegen ajánlott! Antioxidáns- és rostdús – ráadásul finom is Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az édesburgonya. Miért érdemes azonban fogyasztani ezt az egészséges krumplit, milyen előnyei vannak? Nemcsak...
Három évig felhasználható tojás, és még hűteni sem kell? Egyre több negatív hír lát napvilágot a különböző fórumokon, ami a tartós élelmiszerek „betárazására” sarkallja az embereket. Ezek közül is főleg a hűtést, áramfogyasztást nem...
Étrend és gyógynövények a vastagbélműtét után Bármilyen alapbetegség miatt szükséges a vastagbélműtét elvégzése (pl. súlyossá vált gyulladásos bélbetegség, daganatos megbetegedés), mindenképpen félelmet kelt a betegekben. Mindenképpen...
Kávézol? Így turbózd fel vitaminokkal és antioxidánsokkal, egy jó kis vitaminkávévá Kezdd a napot lendületesen Mindig elfelejted bevenni a napi vitaminokat? Mi is. De valamit soha, de soha nem felejtünk el? A napi csésze kávét. Valójában a napunk nem kezdődik, amíg nem isszuk...
Élelmiszerek, amelyek növelik a szervezet keratin szintjét A keratin a hajban, a bőrben és a körmökben található szerkezeti fehérje. Különösen fontos a bőr szerkezetének fenntartásában, a sebgyógyulás támogatásában, valamint a haj és a körmök...
Napi 1 avokádó és csökken a koleszterinszint? Számos előny származik belőle, de nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet Az avokádó fogyasztása segíthet az egészséges koleszterinszint fenntartásában. Jó rost- és vitaminforrás, de...
Mit eszünk majd 50 év múlva? – Íme az ételek (lehetséges) jövője Korábban még a Jetson család című rajzfilmben is láthattuk, hogy a jövőben tabletta formájában vesznek ételt magukhoz az emberek. Ez máig nem történt meg. Mit gondolnak ma a szakértők a...
Gége-és középfülgyulladást, fülzúgást is okozhat a sok gyomorsav Bármilyen meglepő, de bizonyos fül-orr-gégészeti panaszok esetén az emésztőrendszer betegségeivel foglalkozó szakemberhez is érdemes ellátogatni. Dr. Németh Alíz gasztroenterológus,...
Fitoösztrogének – Miért olyan fontosak? Milyen ételekben találhatóak? A fitoösztrogénekről egyre többet hallani, sőt, sokan külön diétát is építenek rá. De vajon tényleg annyi előnnyel bír? Léteznek hátrányai? Ezeket kérdeztük meg Drégely Anikótól, a...
Lejárt tej, hűtetlen vaj, állott víz – élelmiszerbiztonsági mítoszok és igazságok éAz Amerikai Élelmiszerbiztonsági Hatóság összegyűjtött néhány fontos szabályt, amelyet többségünk hallott már. Egy részük igaz, egy részük hamis – akárhogy is, ezekkel nem árt...
Sikertelen a fogyás? – Lehet nem az akaraterő kevés, hanem a leptin szint! Az elhízást számos tényező befolyásolhatja, amelyek közül talán a két legegyértelműbb a túlzott kalóriabevitel, illetve a mozgásszegény életmód. Azonban van egy gyakran figyelmen kívül...