Sütő Enikő a vegetáriánus étkezésre esküszik

Egyetemista koromban húst-hússal ettem: úgy gondoltam, hogy ha valamiben nincsen hús, az nem is igazi étel. Nagyjából 10 éve elkezdtem olyan szellemi utakat keresni, amik segítségével kicsit jobban megismerhetem a világot, mert nagyon érdekelt többek között, hogy mi célból születünk a földre, mi az élet értelme. A szellemi útkeresés egyik következményeként ismerkedtem meg azzal a nézettel, hogy ahhoz, hogy szellemileg felső szintekre tudjunk jutni, fizikailag is meg kell tisztulnunk.

Ekkor kezdtem elhagyni az étkezésemből a húst – egyik napról a másikra, először csak kíváncsiságból mondtam le róla, de érdekes módon egyáltalán nem éreztem a hiányát, sőt elkezdtem meglepő változásokat észrevenni magamon. Ilyen volt például az, hogy eltűntek a pattanások a bőrömről, amit korábban a sok sminknek tulajdonítottam, de alapvetően az arcvonásaim is megváltoztak. Pszichésen is egészen érdekes dolgokat vettem észre: megváltozott az életszemléletem, a helyzetekre adott reakcióim, finomodott a gondolkodásom.

Nem kényszerítem magam arra, hogy hús nélkül éljek. Volt, hogy beleharaptam egy hússzeletbe, és az első falat kifordult a számból – a szervezetem most egyáltalán nem igényli, de odafigyelek a testem jelzéseire, és ha úgy érzem, lehet, hogy ismét elkezdem fogyasztani.

Sokat segített a tökéletes vegetáriánus étrend kialakításában, hogy beiratkoztam egy vega főzőtanfolyamra, ahol olyan isteni ételek receptjeit tanultam meg, hogy semmiben nem szenvedek hiányt. Sokan azt hiszik, hogy a vega étrenddel az ízekről is le kell mondani, pedig ez nem így van, csak meg kell tanulni helyettesíteni azokat.

A vegetáriánus étrend mellett nagyon aktívan sportolok, minden olyan mozgást szeretek, amiben örömemet lelem, mert nem csak remek kondit lehet vele elérni, de jó közérzetet is. A hip-hoptól a futáson át a sztepptáncig bármi jöhet, ami dinamikus mozgás.

Fotó: RTL Klub.hu

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj