Tippek sörhas ellen

A fesztiválok idényében igen sokszor találkozhatunk vele. Nem néz ki jól és igencsak kellemetlen viselni, de talán még veszélyes is? Ez a sörhas.

Sörhas és mozgás

Nos, igen. A közvetlenül a bőrréteg alatt található zsír ugyanis nem jelent akkora kockázatot, mint a zsigeri és a májzsír, azaz a hasi zsír. Mélyen a hasüregben található ez a zsírfajta, mely kitölti a belső szervek közti üregeket. Számos betegség esélyét növelheti a jelenléte. Ilyenek például a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések, valamint a cukorbetegség.

De vajon melyik mozgásforma segíthet? Az erőnléti edzéssel szemben, az aerobic típusú mozgásformák nem csak sikerrel csökkentik a zsigeri zsírt, májzsírt, valamint májenzimek mennyiségét; de javítják a triglicerid- és az inzulinszinteket is.

Mozgásra fel! Itt az ideje hogy ne csak a külsődért, de az egészségedért is tegyél. Gyakran variáld edzéstervedet, hiszen szervezeted hozzászokhat a szokványos gyakorlatok elvégzéséhez. Sokkold a tested kosarazással, túrázással, vagy akár kajakozással, a lényeg hogy jól dolgoztasd meg. Most kapsz ezek mellé pár hasznos tippet is!

sörhas

Íme itt az első: edzés után felejtsd el a falást!

Gondolhatod úgy, hogy mivel megdolgoztál érte, ehetsz többet. Ne tedd! Étkezési szokásaidon is változtatnod kell, ha jó eredményt szeretnél elérni.

Aludj eleget! Az egyértelmű tény mellett, miszerint kipihenten jobban bírod az edzést, számos kutatás bizonyította be, hogy akik kevesebbet alszanak, azok többet nassolnak napközben. Egy kisebb falatozás ebéd és vacsora között sokat segíthet abban, hogy ne ess kísértésbe.

Mindennél fontosabb, hogy érezd jól magad! A fény megnövelheti a hangulatodat, ezért igyekezz testmozgásodat a napon végezni! Néha kényeztesd el magad, nem baj ha csalsz egy kicsit. Hetente egy-kétszer egy kis egészséges nasi még belefér!

zöldtea

Nagyon sokat segíthet ha magadra fogadsz. Kutatások bizonyítják hogy a verseny növeli a teljesítményt. Egy amerikai folyóiratban publikált kutatás szerint a férfiak, akik naponta ittak zöldteát, jelentősen keskenyebb volt a derekuk, mint azoknak, akik nem fogyasztották. Hajrá uraim! Ha ezzel is előnyhöz juthatnak akkor jobb tudni, hogy már napi 4 csészényi belőle is látható eredményeket hoz.

Edzőcipőt fel és itt az ideje elbúcsúzni a sörhastól!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.