Czanik Balázs: Ne csak pihenj, mozogj is a strandon!

A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs, a Capoeira aerobik megalkotója ugyanis az elmúlt két évhez hasonlóan minden hétvégén vidéki strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.

Czanik Balázs mintegy 20 éve missziójának tekinti, hogy minél több emberrel szerettesse meg a mozgást. Egészséges életmód roadshow-jával ezért célozza meg a fürdőhelyeket, hiszen ott minden korosztály képviselteti magát.

Azt gondolom, hogy a mozgás és az egészséges étkezés minden korosztályban kiemelkedően fontos. Úgy állítottam össze a roadshow programját, hogy a legkisebbektől az idősekig mindenki ki tudjon próbálni különböző mozgásformákat. Még a rekkenő hőség sem lehet akadály, hiszen a legtöbb aktivitást a vízben is lehet végezni” – mondja a fitness edző.

Pölöskei Czanik Balázs Roadshow 2019 plakátA mozgás mellett a kicsiket szeretnék megtanítani az egészséges életmód legfontosabb alappilléreire – például, hogy mennyire fontos a gyümölcs és zöldségfogyasztás, a megfelelő folyadékmennyiség bevitele, a változatos táplálkozás – és ezt játékosan sajátíthatják el. Próbatételeken vehetnek részt, amit ha sikeresen teljesítenek, pontokat kapnak, és ha megfelelő mennyiségű pontot gyűjtöttek, akkor értékes ajándékokat nyerhetnek.

Az egészséges életmódra nevelés gyerekkorban kezdődik, ezért tartom fontosnak, hogy a legkisebbeket is bevonjuk a programjainkba. Ha már kicsi koruktól sokat mozognak és tudatosan táplálkoznak, akkor egészségesebb felnőttekké válnak” – fejtette ki Czanik Balázs.

Az érdeklődők nem csak a mozgással, hanem az egészséges étkezéssel, bio készítményekkel, szabadtéri edzési lehetőségekkel is megismerkedhetnek a 20 állomásos roadshow-n, azaz valódi egészségfesztiválon találják majd magukat, ahol a szórakozás sem marad el.

Pölöskei Strand Roadshow Czanik Balázzsal – állomások

július 5. péntek                Miskolc
július 6. szombat              Miskolc
július 7. vasárnap             Miskolc
július 12. péntek              Cserkeszőlő
július 13. szombat            Cegléd
július 14. vasárnap           Tiszakécske
július 20. szombat            Cserkeszőlő
július 21. vasárnap           Zsórifürdő
július 26. péntek              Hajdúszoboszló
július 27. szombat            Gyula
július 28. vasárnap           Gyopáros
augusztus 3. szombat       Balatonkenese
augusztus 4. vasárnap      Balatonfűzfő – Föveny Strand
augusztus 9. péntek         Siófok
augusztus 10. szombat     Zamárdi – Szabadstrand
augusztus 11. vasárnap    Balatonföldvár – Keleti strand
augusztus 16. péntek       Balatonlelle – Napfény fürdő
augusztus 17. szombat     Zalakaros Gránit Gyógy, Élmény és Strandfürdő
augusztus 18. vasárnap    Kehidakustány
augusztus 24. szombat     Balatonfüred – Kisfaludy Strand
augusztus 25. vasárnap    Balatonalmádi

Forrás: https://napidoktor.hu/index