Ezért fontos az edzések közötti pihenés

A testedzés rendszert és egészséget hozhat az életünkbe, ugyanakkor túlzásba esni sem érdemes. A testünk jelzi, amikor itt az ideje a pihenésnek, csak észre kell venni.
 

Az edzőtermek nagyon népszerűek lettek anno, a koronavírus-járvány hullámának vége felé. Nincs ez másként most sem. Ám az is nagyon fontos, hogy megfelelően pihenjünk két torna között.

Érdemes komolyan venni, mert a túlzásba vitt mozgással akár árthatunk is. Például csökkenhet a teljesítmény, nőhet a sérülés kockázata, és nem utolsó sorban már nem okoz akkora örömöt a mozgás, mint korábban.

Mutatunk három árulkodó jelet, amely esetén mindenképpen iktass be pihenőt.

Fotó: pexels.com

 

Szokatlan és hosszú izomláz

Amennyiben mindig a megszokott rutin edzésedet végzed, de az után elhúzódó és fájdalmas izomlázat tapasztalsz, akkor a tested pihenőre vágyik. Némi izomláz nem baj, de ha több, mint két napon át érzed és az átlagosnál jobban fáj, akkor már gyanakodhatsz.

Izomgörcsök

Na nem az edzés során, hanem azon kívül teljesen hétköznapi helyzetekben. például, ha mész felfelé a lépcsőn vagy épp sétálsz a parkban, esetleg már reggel az ágyban fájdalmas izomgörcsre ébredsz. A váratlan izomgörcsök mindegyik arra figyelmeztet, hogy adj magadnak egy kis pihenőt.

Nehezebb, mint máskor

Vannak napok, amikor nehezebben vesszük rá magunkat a mozgásra. Ám, ha úgy érezzük, hogy már a sportolás közben is nehezebben boldogulunk, mint máskor, akkor szintén itt az ideje a pihenőnapnak. Ez jól mérhető, mert ha például ha fél órát szoktunk futni, de épp most ennyi idő alatt nem azt a távot teljesítettünk, mint szoktuk, akkor kimerült a testünk. Ugyanez igaz minden sportágra.

5 edzéstrend, amiről mindenki beszél

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.