10 motiváló tipp a mozgáshoz

Ha a motivációt keresed, hogy elkezd a programot, akkor, íme, itt van 10 motiváló tipp, ami segíthet abban, hogy fel kellj a kanapéról.

1. Agykontroll

A szakemberek szerint az edzésekkel nemcsak javíthatod, formálhatod a testedet, hanem a szellemi funkciódnak is jót tesz a mozgás. Testmozgás javítja és növeli az energiaszintedet, szerotonin anyagot termel az agyban, ami szellemi tisztasághoz vezet. Javítja a szellemi frissességed, ezáltal jobban tudsz koncentrálni a munkádra is, munkamorálod növekedni fog.

2. Aktív szárnyak

A leghatékonyabb a stressz levezetésére a sportolás, sétálás mindegy mit teszünk lényeg, hogy mozogjunk. Mozgáskor a stressz által termelődött hormonok hatástalanná válnak. Az edzés során a szervezet megszabadul egy csomó méreganyagtól, és endorfin szabadul fel, mely a boldogság érzetét kelti.

3. Energiaáramlás

Meglepetés, ha azt mondom, hogy napi 30 perc reggeli mozgás megváltoztatja az egész napodat? De nem csak reggel a tornára, napközben is érdemes apróságokra odafigyelni. Sok kicsi, sokra megy. Hazafele a boltból érdemes gyalogolni, vagy a lift helyett célszerű a lépcsőt választani.

Apróságok, de hatásos megoldás a fogyás elősegítésében. Közös tulajdonság minden fogyókúrázóban, hogy nehezen szánják rá magukat a mozgásra, mondván, hogy nincs elég idejük, és, hogy túl “fáradtak”. Pedig a testmozgás miatti testi fáradság, nem ugyanaz, mint a hétköznapi kimerültség.

Fotó: 123rf.com

4. Kellemest a hasznossal

Szakíts időt a mozgásra. Menj el a gyerekeiddel, testvéreddel, szomszéd kisgyerekkel a parkba. Mozogsz és még kellemesen is töltöd az időd a családoddal vagy a barátaiddal. Tehát felejtsd el azt a kifogást, hogy el kell vánszorogni a kondi teremig, és neked nincs erre időd. Ezek a nyavalygások mind csak kibúvok, azért, hogy ne kelljen megmozdulni. Porszívózd ki a házat, pattanj biciklire, sétálj a parkban, a játszótéren. Ha beiktatsz esténként egy félórás sétát, akkor már tettél valamit egy aktív nap érdekében.

Fotó: 123rf.com

5. A mozgás összehoz

Ha úgy érzed unalmas egyedül, akkor kérd meg egy barátodat, partneredet, vagy a kedvesedet, hogy menjetek el együtt mozogni legalább hetente egyszer, kétszer. Tervezzétek meg, hogy vacsora után, vagy este elmentek sétálni egy közeli parkba. Találkozz a testvéreddel, barátaiddal egy aerobic órán, ahelyett, hogy együtt ebédelnétek. A hosszú távú súlyveszteséghez vezető egyenes út a mozgás.

6. Nyavalya akadály

Egy felmérés kimutatta, hogy a mozgás segít megakadályozni a szívbetegségeket, strokot, magas vérnyomást és koleszterint, 2-es típusú diabéteszt, ízületi gyulladást, és az osteoporosist. A mozgás, megerősíti az izmokat, csökkenti a szívinfarktus esélyét, fájdalmakat, ami a tétlen élet miatt alakult ki.

7. Ici-pici izgés-mozgás

A mozgás nem csupán segít harcolni az egészségért, az erős szívért, hanem a legfontosabb izmokat is segít kiépíteni a testedben. Ebben segít, a mindennapi feladatok, a napi mozgás, hogy könnyebbnek érezd magad. A mozgás kezdetekor még nehezebbnek érzed a tested, de minél többször, és rendszeresebben mozogsz annál könnyebbé, válnak a mozdulatok.

Kevesebb fáradságot fogsz érezni, fittebbnek és egészségesebbnek érzed már magad rögtön az első hét után. A kezdeti izomláz és fájdalom hamar elmúlik, bár ha más izomcsoportra dolgozol, akkor máskor is előfordulhat egy-egy izomfájdalom.

8. Habzsolj szabadon

Ész nélkül habzsolhatsz? Nem. Ez nem azt jelenti, hogy mindig mindent megehetsz, csak azt, hogy ha megkívánsz egy sütit, egy kis nassolni valót, nyugodtan megeheted, ha rendszeresen mozogsz mellette. Cél a kiegyensúlyozott táplálkozás, de egy kis kitérő belefér, hiszen nem lehet mindig hibátlanul betartani az étrendet.

Foto:pixabay.com

Tehát a hangsúly a rendszeres mozgáson és a kiegyensúlyozott étrenden van, amibe olykor meg egy szelet gyümölcstorta, vagy egy kis csoki.

9. Fogyóban

A súlyvesztés, fogyás sok ember életében központi szerepet, sőt néhányunknál elsődleges helyet tölt be az életben. Az emberek többsége, ha fogyókúrába kezd, akkor egy fitness programmal indít. Ez nem is baj, de amennyiben nem látnak egyből változást a testükön, kétségbe esnek, vagy abba hagyják az edzést. Hosszú folyamat mire testünk megváltozik, formálódik, éppen ezért sok időre és kitartó munkára van szükség. Mikor elkezdesz egy fitness programot, ne csak a fogyás legyen a cél, hanem a kiegyensúlyozott életmód. Ezáltal nemcsak több energiád lesz, de a hangulatod javulni fog.

A nagyobb elvárások jelenthetik a gyakoribb testmozgás előfeltételét. A Journal of Physical Activity and Health folyóiratban közölt kutatás a fizikai aktivitással kapcsolatos irányelvek ismerete és a tényleges fizikai magatartás közötti összefüggést vizsgálta.

A mozgás, és a feltételezések arról, mennyi szükséges

10. Egyszerűen tökéletes

A program elvégzése után néhány héttel már érezhető a változás. Ruháid másképpen illeszkednek, állnak majd rajtad. A következetes edzés eredménye: erős izmok, rugalmasság, és helyes a testtartás.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.