Hogyan lesz egészséges a hormonrendszer?

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta. Munkája során a legfontosabbnak a megelőzést tartja, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével.

A gyógyításban mindig holisztikus szemléletet alkalmaz, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszik helyreállítani. Ezúttal az „Egészséges hormonrendszer” című könyvét mutatta be, amely számos betegség kialakulására ad magyarázatot, és azok megelőzésére helyezi a hangsúlyt.

A kóros állapotok akkor előzhetők meg, és fordíthatók vissza, ha a hormonrendszerre egész egységként tekintünk, nem külön-külön próbáljuk kezelni a tüneteket. Ez a könyv a hormonrendszer működését, az összefüggéseket, az élettani, a kórélettani alapokat mutatja be, számtalan ábrával segítve a megértést. Megtaláljuk ebben a szövevényes rendszerben a lényeges kapcsolatokat, ezáltal a megelőzés és a terápia is egészen más megvilágításba kerül.

A hormonrendszer betegségei egyre több embert érintenek világszerte, ahhoz azonban, hogy megfelelően tudjuk ezeket kezelni, az okokat fel tudjuk deríteni és nem csupán a tüneteket elnyomni, fontos ismernünk a rendszer működését” – kezdte Dr. Csomai Zita, aki azt is elárulta, milyen ötletek, okok inspirálták, hogy megírja ezt az átfogó könyvet. – “A hormonrendszer bonyolult, szövevényes összefüggéseit ritkán nézik egyben, pedig anélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen egy-egy állapot pontos felismerése, kezelése. Ezeket az összefüggéseket ismerhetjük meg, érthetjük meg, és ezáltal egy teljes képet kapunk az endokrin rendszer működéséről. A könyvet ajánlom mindenkinek, akik emberekkel, egészséggel foglalkoznak, hiszen egy olyan alapkő, amire rengeteg mindent tudunk ráépíteni.”

Dr. Csomai Zita

Dr. Csomai Zita

Olyan kérdésekre is választ ad, hogy melyek az alapvető dolgok, amiket tudnunk kell; a mai világban milyen betegségek alakulhatnak ki; hogyan tudjuk az okokat kideríteni; milyen elsődleges vizsgálatokra kell elmennünk; mit tehetünk a normális hormonrendszerünk megtartásáért, helyreállításáért; milyen tüneteket produkál, ha rosszul működik, mennyiben befolyásolja a stressz a működését?

Amire még megkaphatjuk a válaszokat:

  • Milyen összefüggés van az alváshiány és az elhízás között?
  • Hogyan befolyásolja a stressz a koleszterinszintet?
  • Milyen kapcsolat van a stressz és a meddőség között?
  • Miért járnak egyes betegségek kéz a kézben, mint például a PCOS, az inzulinrezisztencia és a Hashimoto?
  • Milyen ásványi anyagok szükségesek a hormonok termelődéséhez és működéséhez?
  • Miért nem tudunk aludni, ha stresszesek vagyunk?
  • Melyek a vércukorszint eltérésének okai?
  • Melyek a kalciumháztartásra és a csontépítésre ható hormonok?
  • Mit mutatnak a különböző laborvizsgálatok?

Olvasd el ezt is!

A stressz így betegíti meg a hormonrendszert

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.