Orgazmus alvás közben? – 5 oka lehet

Neked is volt már olyan erotikus álmod, amiben sikerült eljutnod a csúcsra? Ez nem csak a képzeleted szüleménye, ugyanis az alvás alatti orgazmus nagyon is létező jelenség, amit nők és férfiak egyaránt átélnek! Elárulunk 5 érdekes tényt, amit eddig biztosan nem tudtál erről.

Életkortól is függhet

Tinédzserként, amikor a testedben rengeteg hormonális változás zajlik le, az alvás alatti orgazmus is gyakoribbá válik, nemtől függetlenül. Bár általában a férfiaknak könnyebb észrevenni, hogy alvás közben eljutottak a csúcsra, azért a nőknél is utalhat erre a fehérneműben észlelt nedvesség. Ez természetes dolog, ugyanakkor egyáltalán nem igaz, hogy csak ebben az életkorban élheted át. Valójában az aktív szexuális életet élő felnőtteknél is jelentkezik, de tény, hogy kicsit ritkábban – számol be a Bien.

orgazmus, szex

Fotó: 123rf.com

Nem csak az álmok okozzák

Sokan azt gondolják, az alvás közbeni orgazmust az váltja ki, hogy álmodban szeretkezel, vagy erotikus helyzetben találod magad. De ez sem teljesen felel meg a valóságnak! Persze elsősorban ez áll a háttérben, és az emberek ébredés után még fel is tudják idézni az álomképeket, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy csak ez okozhatja. Önmagában már az, ahogy a takaró hozzád ér a nemiszervednél, kiválthatja az érzést a testedből, és egészen az orgazmusig eljuttathat. Minden annak függvénye, hogy te mit találsz izgatónak, hiszen ezt az agyad alvás közben sem felejti el.

Amikor a való életben nehezen megy

Érdekesség, hogy rengeteg nőnek okoz problémát a hétköznapokban eljutni a csúcsra, miközben éjszaka, például álmukban képesek erre. Először is tudnod kell, hogy nincs veled semmi baj azért, mert nincs orgazmusod szex közben! Kutatások szerint a nők 75%-a nem képes vaginális úton eljutni a csúcsra, sőt, 5% egyáltalán nem tud más módon sem, de álmában igen. Érdemes ilyen esetben végiggondolni, vajon mi az, ami álmodban felizgat, és hogyan tudod ezt a valóságba is átvinni!

Az esetek többségében az áll a háttérben, hogy alvás közben nincs semmi, ami feszültséget vagy kényelmetlenséget okozna, az emberek könnyebben elengedik magukat, és nem idegeskednek apróságokon. Ezt a nyugalmat a valóságban nehezebb megteremteni, így pedig az orgazmus sem teljesül.

alvás, ébredés

Foto:123rf.com

Előidézheted saját magadnak?

Kutatások szerint lehetséges, hogy saját magadnak előidézz egy alvás közbeni orgazmust. Megfigyelték már, hogy azok, akik hason fekve alszanak el, gyakrabban élik át ezt az érzést, de hozzátették, hogy nem csak ez lehet a kiváltó ok. Az életkorod, hormonális állapotod, szexuális életed mind szerepet játszanak abban, hogy milyen gyakorisággal van alvás közben orgazmusod. Befolyásolni nem igazán lehet (azaz növelni vagy csökkenteni a gyakoriságát), de szakértők szerint azok, akik többször is átélik akár éves szinten, szerencsésnek tarthatják magukat, mert ez arra utal, hogy minden jól működik a testükben!

És ha még sosem volt neked

A cikket olvasva valószínűleg te is átgondoltad, vajon hányszor tapasztaltál életed során alvás közbeni orgazmust. Ha ez a szám leginkább a nullához közelít, egyáltalán nem kell megijedned, hiszen szakértők szerint ez is teljesen rendben van. Pláne, ha egyébként más egészségügyi téren nincs panaszod.

Az álmok egyéni, személyre szabott jelenségek, amelyek függenek az érzelmi állapotodtól, a vágyaidtól, a beállítottságodtól, így könnyen lehet, hogy valaki sosem éli át az alvás közbeni orgazmust, vagy ha mégis, egész egyszerűen nem emlékszik rá.

Olvasd el ezt is!

Tudtad? – Ez a 6 dolog megakadályozza, hogy orgazmusod legyen

Forrás: Napidoktor.hu