Száraz szex: a leggyakoribb kérdések

Mindenki, aki nem akar teherbe esni, a terhesség megelőzésének legmegfelelőbb módját keresi. A témával kapcsolatban mindenképpen sok kérdés merülhet fel benned.

Pár szóban a száraz szexről:

 • Olyan szexuális játék, amelynek során nem jut sperma a vaginába.
 • Ha körültekintőek vagytok, akkor biztonságos, hatásos és kényelmes.
 • Cikkünkben választ kapsz a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

Mi is az a száraz szex?

A száraz szex fogalmát sokan sokféleképpen értelmezik. Egyeseknek a száraz szex egyenlő minden fajta szexuális játékkal, vaginális közösülés nélkül. Másoknak viszont azt jelenti, hogy semmiféle behatolás nem történik – se orális, se anális, se vaginális.

Fotó: 123rf.com

A száraz szextől miért nem lehet teherbe esni?

A száraz szex során nem juthat sperma a vaginába, így terheség sem alakulhat ki.

Mennyire hatásos védekezés a száraz szex?

A hatékonyság komoly és fontos szempont a terhességet megelőző módszerek kiválasztása során. A száraz szex is csak akkor lehet biztonságos, ha körültekintőek vagytok.

A száraz szex közel 100%-os biztonságot jelent a teherbe esés elkerülésére. De még így sem zárható ki a terhesség kialakulása, például, ha sperma vagy előváladék csöppen a szeméremtestre és a vaginába jut.

A száraz szex nagymértékben csökkenti a HIV/AIDS és számos egyéb nemi betegség kockázatát is, de csak abban az esetben, ha se orális, se anális, se vaginális közösülés nem történik. Néhány fertőzés, például a herpesz vagy HPV bőrön keresztüli érintkezés során is elkapható. Ezek ellen a gumióvszer használata nyújthat biztonságot.

Fotó: 123rf.com

Mik az előnyei a száraz szexnek?

A száraz szex egyszerű, kényelmes és szabad.

Számos előnye van:

 • Nincsenek egészségügyi vagy hormonális mellékhatások.
 • Biztonságosabb szex és segít megelőzni a nemi betegségeket is, ha az ondó és a vaginális folyadék nem cserélődik.
 • Növelheti a bizalmat és közelséget a partnerek között.
 • Tovább tart a szex.
 • Lehet alkalmazni akkor, ha nincs lehetőség egyéb védekezési módszerek alkalmazására.
 • Segít az embereknek jobban megismerni a saját testüket.

A szexuális játékok közösülés nélkül továbbá segíthetnek a nőknek az orgazmus elsajátításában. A nőknek nagyon sokban eltér a szexuális visszahatási ciklusuk a férfiakétól. A férfiaknak általában egy orgazmusuk van. Ezzel ellentétben a nőknek ismétlődő és többszörös orgazmusuk is lehet. De nagyon sok nőnek nincs orgazmusa a vaginális stimulációtól. Sokuk csak a csikló stimulációja során tud az orgazmusig eljutni – akár van vaginális közösülés, akár nincs.

A férfiak szintén élvezik a száraz szexet – még akkor is, ha kicsit szégyenlősek a partnerük előtt. A száraz szex lehetőséget ad a férfiaknak is arra, hogy erotikusak legyenek, és lekerül róluk annak a terhes is, hogy jól kell teljesíteniük a közösülés során.

A száraz szex teljes mértékben ki tudja elégíteni mindkét partnert, és nagy terheket vehet le a fiatal lányok és fiúk válláról. A száraz szex segíti a párt egymás testének megismerésében, és abban, hogy megtanuljanak egymásnak szexuális gyönyört okozni.

Mik a hátrányai a száraz szexnek?

Most, hogy már tudod az előnyöket, vessünk egy pillantást a hátrányokra is:

 • Előfordulhat, hogy a férfiak és a nők a száraz szex során kísértésbe eshetnek, és nem tudják megállni, hogy ne közösüljenek védekezés nélkül a terhesség és fertőzések ellen.
 • A sperma kontaktusba kerülhet a vaginával.

Hogyan beszéljétek meg?

Fontos, hogy megbeszéld a partnereddel azokat a szexuális tevékenységeket, amiket szeretnél csinálni és azokat is, amikhez nincsen kedved – beleértve a száraz szexet is. Talán elsőre nem lesz könnyű erről beszélni, ezért adunk néhány tippet a száraz szexről folyó beszélgetéshez:

 • Gondold végig mit szeretnél és mit nem.
 • Gyakorold a társalgást a partnereddel. Mit szeretnél mondani? Mik a lehetséges verziók, amiket a partneredtől hallhatsz?    
 • Próbálj meg beszélgetést kezdeményezni a partnereddel egy-egy szituáció bekövetkezése előtt.
 • Akkor beszéljetek ezekről a dolgokról, amikor mindkettőtöknek van ideje és kettesben vagytok.
 • Állítsd fel egyértelműen a határokat. Ne felejtsd el, a partnered nem tud olvasni a gondolataidban. Fontos beszélned arról , hogy mit szeretnél, és hogy érzed magad. Továbbá az is ugyanilyen fontos, hogy meghallgasd a partnered véleményét, érzéseit.
 • Ha ideges vagy, vagy kínos számodra valamelyik helyzet, mondd el a partnerednek. Talán a partnered is ugyanígy érez.
 • Néha igazán nehéz a szexről beszélni, de távolról sem lehetetlen és mindkettőtök érdekében fontos.
 • Kérdezd meg a partneredet, mi a véleménye a száraz szexről. Ha nyíltak és őszinték vagytok egymással, akkor az jobbá fogja tenni a kapcsolatotokat is.
 • Állítsatok fel olyan korlátokat, amiket mindketten betartotok.
 • Beszéljetek minél többet ezekről a korlátokról. Mi oké? Mi az, ami nem működik olyan jól?

Ha úgy döntötök, hogy közösültök a száraz szex helyett, akkor fennáll a terhesség lehetősége. Amíg nem akartok gyereket, mindig védekezzetek! Mindig ügyeljetek a fertőzésekkel szembeni védekezésre!

Olvasd el ezt is!

6 ok, amiért a cowgirl póz a szexben a legjobb!

Forrás: kamaszpanasz.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.