Az én gyerekem is ekcémás

Másfél éves kisfiam egész teste (a pocakja kivételével) ekcémás lett. A fején kezdődött, nagyon durva volt, de szinte teljesen elmúlt a gyógyszertári sampon és napraforgóolaj hatására, sajnos azonban mindig kiújul. A testét viszont nem tudtam mivel kezeljem (a sampon a fejére is csak látszat-megoldás volt). Nagy nehezen egy barátnőm javasolt pár trükköt, ami nálunk is bevált.

Körtét, citrusfélét, csucsorféléket (burgonya, paprika, paradicsom, padlizsán, zsidó cseresznye, stb.) kiiktattuk az étrendjéből. Amiket ehet, mert a legkevésbé allergizálnak: sütőtök, sárgarépa, csicsóka, édesburgonya, alma, banán (de az utóbbit csak nagyon mértékkel!) Reggelire natúr Holle gluténmentes kását kap.

A szervezetét megtámogattuk orvosi javaslatra Emócióval és béta-glükánnal. Kapott továbbá nyírfanedvet, Stadelmann-felépítőszert, fél kapszula Cordyceps-et (az ételébe keverve) és Moksát.

Kívülről pedig a jeges kristályvirág krémmel kentük, a viszketés csökkentésére a Stadelmann-féle rózsa-teafa hidrolátummal fújogattuk kétóránként, esténként pedig levendula hidrolátummal, amitől nyugodtabb lett az alvása.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.