Petefészek ciszta

28 éves voltam és a munkám miatt elég stresszes életet éltem.

A napjaim zaklatottak voltak, a munkahelyemen többrendbeli felelősség nyomta a vállamat, hazaérve még több kötelesség várt, tennivalótól tennivalóig rohantam, hogy megfelelő időt töltsek a párommal, és mindarra jusson időm, amire egy modern családban kell. Egyik nap a munkahelyemen éles fájdalmat éreztem az alhasamban, de rövid idő után elmúlt. Másnap reggel megijedtem, mert a fájdalom erősebbé vált, de újfent elmúlt egy félóra múltán.

Teltek a hetek, hol fájt, hol nem, de amikor fájt, akkor a fájdalom mindig élesebb és aggasztóbb lett, és a menstruációm is megzavarodott. Hol megjött, hol kimaradt egy teljes ciklusom. Kis idő múlva a fájdalmat felfúvódás kísérte, és ami apró bosszúságként indult, kezdte felőrölni az idegeimet. A hasam néha úgy nézett ki, mint egy lufi. Hiába vettem be egy csomó fájdalomcsillapítót, mindegy volt mivel próbáltam csillapítani a fájdalmat, nem tudtam tőle megszabadulni – vagy nappal, vagy éjszaka jelentkezett. Azután új tünet is jelentkezett: fájdalmas szex. Próbáltam többet pihenni, mert azt hittem a stressz okozza a panaszaimat, ez (egy kicsit) segített, de még mindig nem tudtam megszabadulni a komoly alhasi és hátfájdalomtól.

Végül elmentem a nőorvosomhoz aki ultrahangra küldött, hogy kizárjuk a komolyabb bajokat. Ki is derült: van egy kis petefészekcisztám. Ő fogamzásgátlót, fájdalomcsillapítót és figyelmes várakozást ajánlott. Emellett kipróbáltam az alacsony szénhidráttartalmú étrendet, és mivel sokan javasolták, eljártam Aviva tornára. A cisztám elmúlt, és erős, energikus vagyok.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.