Cordyceps gomba

A Cordyceps sinensi gyógygombát a hagyományos Ázsiai orvoslásban több ezer éve használják. Általános roboráló és életerő fokozó hatású gyógynövényként tartották számon. Amit már a Kínai orvosok is tudtak róla, hogy igen jótékonyan hat a tüdő és a szív munkájára, továbbá szabályozza az immunrendszert és növeli a szexuális képességet és fokozza a termékenységet.

A  Cordyceps gombáról (kínai hernyógomba) az utóbbi évtizedekben, mintegy 300 klinikai tanulmányt végeztek el. Kiválasztottak egy bizonyos törzset a Cordyceps CS-4-et, mellyel az összes további laboratóriumi és humán vizsgáltban részt vet. Erre azért volt szükség, hogy az elemzés során, ne különböző hatóanyagú készítményeket tanulmányozzanak, hanem egy megbízható és jól termeszthető törzs képezze az alapját a gyógyhatás biztonságos bevizsgálásához.

A kiterjedt a tanulmányozás a cordyceps gomba hatóanyagira és azok az emberi szervezetre gyakorolt gyógyhatására. Ma már biztosan állíthatjuk, hogy nagyon sok ismerettel rendelkezünk a cordyceps gombáról és annak hatásáról.

Forrás:

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.