Ez az egészséges sperma titka

A hét legfontosabb dolga, amit minden férfinek tudnia kell a spermái versenyképességéről.

A testtömeg-index sem mindegy.

A sperma akkor a legegészségesebb, ha a testtömeg-indexed megfelelő, túlsúlyról tehát nem beszélhetünk. A nagydarab férfiak esetében a zsírsejtek túlburjánzása az ösztrogén-szint emelkedéséhez vezet, ami felborítja a hormon-egyensúlyt, tehát a spermatermelést is megzavarhatja. A szakértők a teljes életmódváltást javasolják egészséges étrenddel és sok mozgással, mivel a fogyókúrás tabletták kilencven százaléka káros hatással van a spermatermelésre.

Fotó: 123rf.com

Kerüld a cigarettát, az alkoholt és a túl sok koffeint.

A cigarettában, az alkoholban és koffeinben lévő anyagok károsítják a spermát. Ha egy pár babát szeretne, a háziorvos általában a következő tanáccsal látja el a férfit: szokjon le a dohányzásról, ne igyon napi két egységnyi alkoholnál többet, és 300 mg-nál kevesebb koffeint vegyen csak magához, ha már mindenképpen kávézni vagy kólázni szeretne. Egy átlagos csésze eszpresszó kávéban 100 mg koffein található, míg két deci üdítőben kb. 50 mg lelhető fel.

Kerüld a hőséget.

Kerüld a forró fürdőket és a szaunát, ha épp babaprojekten dolgoztok. A forró víz ugyanis túlmelegíti a herezacskókat, s ezzel a spermatermelést korlátozza, majd károsítja. A zsebben tárolt mobiltelefon és a has alatt nyugtatott laptop hasonló problémákhoz vezethet. Egyes kutatások szerint a forrázás után három hónapra van szükség, hogy a spermatermelés helyreálljon.

Fotó: 123rf.com

Kerüld a síkosítókat.

Noha a szeretkezést gyakran teszi feledhetetlenné a síkosító, a spermára egyáltalán nincs jó hatással, sőt. Mindez nem csak a boltokban kapható termékekre igaz, hanem a természetes síkosítókra is (pl. a nyál és az olívaolaj), ezért lubrikácós gondok esetén érdemes nagyobb figyelmet fordítani az előjátékra. Ha a párodnak problémái vannak ezen a fronton, a szakértők szerint a repceolaj a legkevésbé káros természetes síkosító, amely megoldhatja a problémát. Persze, csak mértékkel használjátok ezt is…

 

Kerüld a tesztoszteron alapú termékeket.

Rengeteg férfi észre sem veszi, hogy tesztoszteron tartalmú termékeket használ. Ezeknek egy részét az orvos írja fel, de sok közülük a testépítéshez és az egészséges(nek hitt) életmódhoz tartozik. További probléma, ha nem megfelelő minőségű, fenntartható forrásból származó húst eszel, hiszen sok feketefarmon tesztoszteronnal táplálják az állatokat, hogy több hús tudjanak eladni minél rövidebb idő alatt. Ezekkel a termékekkel az a baj, hogy azt az üzenetet küldik az agynak, hogy elég tesztoszteron van a szervezetben, és ezért a test hormonközpontja összezavarodik.

Kerüld a mérgező anyagokat.

Nem ritka jelenség sajnos, hogy egy férfi azzal a problémával keresi fel az orvosát, hogy hiába próbálja teherbe ejteni a párját, és kiderül, hogy a munkája során használt toxikus anyagok miatt sérült a spermája. A különféle ragasztók, festékek, a füst, a növényirtószer… a férfi a munkája során nem kevés spermakárosító méreganyaggal találkozhat. Fontos, hogy a lehetőségekhez mérten korlátozd ezeknek a számát, és kerüld a műanyag dobozokat, palackokat is.

Hogyan lesz ízes a sperma?

Válassz „spermabarát” testmozgást.

Ne nevess, ez igenis fontos: a biciklizés és a Bikram-jóga nem tesz jót a spermaállománynak hosszútávon. Természetesen, ha szuperegészséges vagy és káros szenvedélyektől mentes, így is lehet kisbabád, de azért nem árt figyelni ezekre a dolgokra is.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.