Hogyan lesz ízes a sperma?

Ananász, dinnye, szőlő és eper: a tapasztalatok szerint, ezek elengedhetetlen kellékei az édeskés íz elérésének. Mit lehet tenni az ízes ondóért?

A spermiumokat legelőször, Antonie van Leeuwenhoek vizsgálta mikroszkóppal 1677-ben. Leírása nem nevezhető éppenséggel pontosnak. Kis állatoknak nézte őket, úgy hitte, minden egyes spermium egy teljesen kifejlődött, ám parányi emberkét hordoz magában.

Mára persze kiderült, hogy semmi nem áll távolabb a valóságtól. Az ondó a hímek nemi mirigyei által termelt fehéres-szürkés, néha sárgás folyadék, amely spermiumokat azaz, hímivarsejteket tartalmaz. Az ejakuláció alakalmával 2-6 milliliter lövell ki a péniszből, benne a férfiak 40-360 millió ivarsejtjével.

Érdekesség, hogy 30 perc múlva tisztává változik. Íze és illata egyébként egyénenként változik. Az egészségi állapottól, általános kondíciótól, sőt az elfogyasztott élelmiszer minőségétől, milyenségétől, összetételétől is függ.

Általában édeskés az íze fruktóztartalma miatt. A dohányzás nem csak a szexuális teljesítőképességre és termékenységre van hatással. A cigarettában lévő toxinok a sperma ízét is rontják. A tapasztalatok szerint az ananász, a kivi, a zeller, a görögdinnye, az áfonya, a szilva, az eper, vagy a szőlő édessé, a kávé, az alkohol, és a hagyma kesernyéssé, a túl nagy mennyiségű állati fehérje pedig savanykássá teszi a sperma ízét.

Az ondó átlagos mennyisége 1 teáskanálnyi, s összetételét tekintve is változatos. Kevesebb, mint 20 kalóriát tartalmaz, mely jelentős része protein, 11 mg szénhidrát is van benne, s emellett tartalmaz még C-vitamint, cinket, kalciumot és citromsavat is.

A WHO megállapította a nemzőképesség szempontjából normálisnak tekinthető vizsgálati értékeket: a térfogatának minimum 2 milliliternek kell lennie, a spermium koncentrációnak pedig minimum 20 millió per milliliter. A teljes spermiumszám minimum 40 millió per adag. A teljes spermamennyiség legalább 50%-nak mozognia kell, és minimum 14%-nak „tökéletesnek” kell lennie.

Olvasd el ezt is!

Mik azok a spermicidek?

Forrás: https://napidoktor.hu/index