Szex szárazon? – Előnyök, hátrányok

Mindenki, aki szeretné megelőzni a terhességet, keresi a legmegfelelőbb módszert erre. Jó megoldás lehet a száraz szex

Akár gondolkodsz azon, hogy kipróbáld-e a száraz szexet, esetleg már meg is tetted, vagy csak érdekel a 100%-ig biztonságos testiség, mindenképpen sok kérdés merülhet fel benned.

Pár szóban a száraz szexről
• Olyan szexuális játék, amelynek során nem jut sperma a vaginába, a terhesség megelőzése érdekében
• Biztonságos, hatásos és kényelmes.

Itt vannak a leggyakrabban feltett kérdések a száraz szexről. Reméljük a válaszok segítenek majd dönteni, vajon alkalmas e számodra.

Mi is az a száraz szex?

A száraz szex különböző dolgokat jelent különböző embereknek. Egyes embereknek a száraz szex egyenlő minden fajta szexuális játékkal, vaginális közösülés nélkül. Másoknak ez azt jelenti, hogy semmiféle behatolás nem történik – se orális, se anális, se vaginális.

Mennyire hatásos a száraz szex?

A hatásosság egy fontos és komoly dolog, amikor a terhességet megelőző módszerek közül szeretnénk választani. Úgy, mint más eljárásoknál is, a száraz szex annál hatékonyabb, minél helyesebben alkalmazzuk.

szex31

A száraz szex közel 100%-os biztonságot jelent a teherbe esés ellen. De akár a terhesség is előfordulhat, ha sperma vagy elő váladék csöppen a szeméremtestre és a vaginába jut.

Továbbá a száraz szex nagymértékben csökkenti a HIV/AIDS kockázatát is és ezen túl még számos nemi betegségét is – persze csak akkor, ha a száraz szex nem jelent orális vagy anális közösülést. Néhány fertőzés, például a herpesz vagy HPV bőrön keresztüli érintkezés során is elkapható. Ezek ellen a latex és az egyéb gumivédők nyújthatnak biztonságot.

Mennyire biztonságos a száraz szex?

Mindenki alkalmazhatja a száraz szexet – nincsenek mellékhatásai.

Mik az előnyei a száraz szexnek?

A száraz szex egyszerű, kényelmes és szabad. Nagyon sok előnye van.

Az emberek szeretik a száraz szexet, mint védekezési módszert mert:

• Nincsenek egészségügyi vagy hormonális mellékhatások.

• Biztonságosabb szexként lehet alkalmazni és segít megelőzni a nemi betegségeket is, ha az ondó és a vaginális folyadék nem cserélődik.

lelkibeteg1

• Növelni tudja a bizalmat és közelséget a partnerek között.

• Meghosszabbítja a szexet.

• Lehet alkalmazni akkor, ha nincs lehetőség egyéb védekezési módszerek alkalmazására.

• Segít az embereknek jobban megismerni a saját testüket.

A szexuális játékok közösülés nélkül továbbá segíthetnek a nőknek az orgazmus elsajátításában. A nőknek nagyon sokban eltér a szexuális visszahatási ciklusuk a férfiakétól. A férfiaknak általában egy orgazmusuk van és ezután általában egy kis ideig nincs is következő orgazmusuk. Ezzel ellentétben a nőknek ismétlődő és többszörös orgazmusuk is lehet. De nagyon sok nőnek nincs orgazmusa a vaginális stimulációtól. Sokuk csak a csikló stimulációja során tud az orgazmusig eljutni – akár van vaginális közösülés, akár nincs.

A férfiak szintén élvezik a száraz szexet – még akkor is, ha kicsit szégyenlősek a partnerük előtt. A száraz szex lehetőséget ad arra, hogy erotikusak legyenek a férfiak is, és lekerül róluk az a nyomás, hogy jól kell teljesíteniük a közösülés során.

fogamzasgatlok1

Előnyök a tinik számára

A száraz szex teljes mértékben ki tudja elégíteni mindkét partnert, és nagyon sok nyomást le tud venni a fiatal lányok és fiúk válláról. A száraz szex segít a partnereknek, hogy megismerjék a testüket, és hogy megtanuljanak egymásnak szexuális gyönyört okozni.

Mik a hátrányai a száraz szexnek?

Sokan hajlamosak vagyunk az előnyöket összemérni a védekezési módszerek kockázataival. Most, hogy már tudod az előnyöket, vessünk egy pillantást a hátrányokra is.

• A férfiak és a nők talán a száraz szex során akkora kísértésbe esnek, hogy ez átmegy közösülésbe, előzetes védekezés nélkül a terhesség és fertőzések ellen.

• Néhány embernek nehéz lehet a száraz szextől tartózkodnia.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.