Tudtad? – Ez a 6 dolog megakadályozza, hogy orgazmusod legyen

Egyszerű, de komoly okai lehetnek annak, ha rendszerint elmarad az orgazmusod. Összebújni valakivel a világ egyik legklasszabb és legfelszabadítóbb dolga – de mi van akkor, ha rendszeresen elmarad a nagy tüzijáték (értsd: orgazmus)? Utánanéztünk, milyen okok állhatnak a háttérben.

Mindig a stressz

Előfordulhat, hogy stresszesebb időszakon mész keresztül, vagy alapvetően is szorongóbb alkat vagy. Ekkor a tested nem képes magát elengedni az ágyban sem, szinte minden sejtedben érzed a feszültséget. Nem csoda, ha a fergeteges hancúr ellenére is elmarad az orgazmus csodája. Próbálj meg időt szánni magadra és az önnyugtatásra, ha úgy érzed, úgy könnyebb, csináld egyedül, kényeztesd magad! Később, ha ellazultál, csatlakozhat a pasid is – számol be a Cosmopolitan.

Fotó: 123rf.com

Kell, kell és kell!

Nagyon erősen él a köztudatban, hogy egy szexuális együttlét csak akkor lehet teljes, ha mindkét fél eljut a csúcsra. Ez azonban egyáltalán nem kötelező, nem muszáj megtörténnie. Sőt, ha túlzottan rágörcsöltök erre a pasiddal, nagy esély van rá, hogy lecsúszol róla. Egyetértünk azzal, hogy orgazmus mindenkinek jár, de ha pont az választ el tőle, hogy mindennél jobban akarod, próbálj meg úgy gondolni rá, mint egy járulékos extrára. Ha megéled, örülj neki, ha elmarad, akkor a kötődésetek erősítésén dolgoztatok.

Szexuális szégyenérzet

Ha olyan családban nőttél fel, ahol a szex, a meztelen test, az orgazmus, az önkielégítés, esetleg még a menstruáció is tabu témának számított, érthető, ha felnőttként gondjaid akadnak a testi örömökkel. Fontos, hogy felismerd, honnan jönnek ezek a tiltások, így apránként le tudod győzni őket.

Ennyi a max?

Egy 2017-es kutatás szerint a nőknek csupán 18 százaléka vallja, a behatolás már önmagában elég izgató ahhoz, hogy eljuthasssanak a csúcsra. A többségük azonban azon az állásponton van, hogy a csiklót is stimulálni kell, ráadásul hosszabb időn, körülbelül 20 percen keresztül.

Fotó: 123rf.com

Mellékhatás – de miért?

Számos olyan gyógyszer van, aminek negatív hatása lehet a szexre, ilyenek például az antidepresszánsok, az antipszichotikumok, illetve a magas vérnyomásra szedhető készítmények. Ha arra gyanakszol, hogy ez a gond, akkor se hagyd abba a szedésüket! Ehelyett kérj egy időpontot az orvosodhoz, és beszélj vele őszintén a problémádról. Így megadod magadnak az esélyt, hogy olyan gyógyszerre váltsatok, ami nem nyírja ki a libidódat.

Libidó killerek

Kimondottan sok olyan egészségügyi probléma van, ami hatással lehet a testi-lelki állapotodra, ezáltal pedig a szexuélis életedre, a libidódra is. Ilyen például a depresszió, a PTS, az ADHD, a szorongásos zavarok, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az alvási apnoé vagy a kismedence betegségei. Ezek nyilván olyan problémák, melyekhez segítségre lesz szükséged, de ha látod az összefüggést a két dolog között, az már önmagában hatalmas előrelépés.

Olvasd el ezt is!

Szex nélkül is lehet orgazmusod – Te átélted már?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.