Anális szex – Így nem lesz fájdalmas

Az anális szexet sokan tartják veszélyesnek, és ha nincs megfelelően előkészítve a ,,terep”, akkor fájdalmas is. Mi az igazság?

Akárhogy is nézzük a dolgot, sokan kíváncsiak az anális szexre. Számos tévhit is kering róla, ezért aki szeretné kipróbálni, annak ajánlott utánanézni, hogy mi is az igazság! Természetesen nem egy ,,horrorsztorit” olvashattunk már egy-egy balul sikerült anális közösülés kapcsán, ám valójában, ha ,,rendesen” csinálják, nagy gond nincs az anális szexszel.

Buta tévhit, hogy anális szex után olyan sérülést szenvedett valaki, hogy még a székletürítését sem tudta kontrollálni. A szokványos szex, tehát a hüvelyi közösülés ugyanúgy okozhat sérülést, mint az anális szex. Elég hozzá, ha nincs meg a megfelelő nedvesség: ezen a hüvely esetében lehet változtatni, hiszen az izgalom növekedésével a nedvesedés is beindul, de szükség esetén síkosító is használható.

Síkosító nélkül ne!

A végbélnyílás azonban eleve nem termel annyi nedvességet, mint a vagina. Ebből következik, hogy a síkosító használata nagyon fontos! A végbélnyílásnál a bőr egyébként is érzékeny és sérülékeny, a dörzsölés, súrlódás hamar kikezdi. Az anális szex tehát, ha nincs megfelelően előkészítve, fájdalmas, sőt akár vérzést is okozhat!

Fontos, hogy a síkosító használata mellett is óvatosan kezdjünk bele a dologba, ha pedig bármilyen rossz érzés, kényelmetlenség jelentkezik, hagyjuk abba! Sokan gondolják úgy, hogy a gyakori anális szex eredménye a kitágult végbélnyílás, az elveszített feszesség miatt pedig kevésbé kontrollálható a székletürítés.

Fotó: 123rf.com

 

Akik azonban gyakorta művelik az anális szexet, éppenséggel megtanulják ellazítani a záróizmokat és erősítik azt. A védekezés szintén nagyon fontos, akkor is, ha anális szexről van szó. Az óvszer nem csak akkor nyújt védelmet, ha hüvelyi úton történik a közösülés!

Gondoljunk a nemi érintkezéssel terjedő fertőzésekre, a herpeszre, vagy a HIV-vírusra, amely a testnedveken keresztül terjed! A védekezés figyelmen kívül hagyása sajnos gyakori, a férfiak közti szexuális kapcsolatban is. Sok pár érzi ugyanis úgy, hogy intenzívebb élményt élhetnek át a gumióvszer nélkül.

Nos, a tény ezzel szemben az, hogy csak az óvszer használatával tekinthető biztonságosnak az anális szex. Használatát elkerülni csak akkor lehet, ha mindkét fél teljesen biztosan fertőzésmentes. Van azonban rá példa, hogy a felek egyike – vagy mindkettő – nem is tud a betegségéről.

Az anális szexet egyébként sokszor az azonos neműek közti szexuális aktussal azonosítják, ezért sem túl népszerű. Egy biztos, kipróbálni csak azzal érdemes, aki fel van rá készülve, erőltetni nem szabad, ugyanis kiábrándító együttlétet eredményezhet a rosszul sikerült próbálkozás!

Mik az anális szex veszélyei?

Forrás: https://napidoktor.hu/index