10 tipp, hogy az otthon energiája pozitív legyen!

Előfordult már velünk, hogy úgy éreztük, környezetünk valahogy túlságosan lehúz minket? Lehetséges, hogy negatív energiákat rejt a házunk, lakásunk.

Hogyan lehetne pozitív az otthon energiája? Lássunk néhány tippet!

Ahhoz, hogy tiszta lappal indíthassunk, sok esetben környezetünk energiát sem árt megváltoztatni. Ha pozitív az otthon energiája, máris könnyebben alkalmazkodunk, úgy érezzük, egy kicsit fellélegeztünk.

De miként érhetjük el, hogy a lehúzó, előnytelen energiákat lecseréljük? A negatívakat űzzük ki, cseréljük jótékonyakra! Az otthon pozitív energiáját az alábbi módszerekkel tudjuk előcsalogatni.

1.Szellőztessünk eleget! Az ablakok gyakori kinyitásával, kereszthuzattal máris tettünk egy lépést az otthon pozitív energiája felé. Akkor is szellőztessük ki a lakást, ha már hűvösebb a levegő, legfeljebb ne hagyjuk annyi ideig nyitva az ablakokat. Rázzuk ki a párnákat, paplanokat, takarókat, hadd járja át őket a friss levegő.

szelloztetes

2.Füstöljünk! A tömjén füstölők jó szolgálatot tesznek nekünk. Régóta jelentős spirituális hatást tulajdonítanak ennek az illatnak, s kiváló a meditáláshoz is. Az otthon pozitív energiájának megteremtéséhez is ideális, segít az energia megemelésében. Emellett megnyugtató, relaxál és jókedvre derít.

fustolo

3.Távolítsuk el a már szükségtelen dolgokat. Mindent, ami nem kell, rostáljunk ki. Ami javítható, azt tartsuk meg és reparáljuk meg, a törött holmikat is. Ha már menthetetlenek, inkább szabaduljunk meg tőlük. A törött dolgok nem jó energiát árasztanak.

lomtalanitas

4.Narancsillat a jó kedélyért: a narancs kifejezetten felhangoló hatással bíró gyümölcs. Már ránézésre jobb kedvre derít! Illata ezért jelentős mértékben hozzájárul az otthon pozitív energiájához. Szintén energia-emelő hatása van. Néhány csepp narancsolaj vízben feloldva tökéletes párologtatáshoz, de az organikus fajtát spray-ként is használhatjuk.

narancsillat

5.Rend a lelke mindennek: a negatív energiák kiűzésének egyik leglényegesebb lépése a rendcsinálás. Már önmagában a nagyobb rendtől jobban érezzük magunkat, mivel az összezsúfolódó tárgyak sok energiát visszatartanak, fárasztanak bennünket. Teremtsük hát meg az otthon pozitív energiáját azzal, hogy mindent a helyére teszünk, rendszerezzük a holminkat.

rendrakas

6.A zsálya illata: a füstöléshez használjunk zsályát is. Ősi indián módszer a rossz energiák távoltartására, elűzésére. Szerezzünk be zsálya füstölőt, fújjuk el a lángot és járjuk be otthonunk minden helyiségét a füstölővel. Hatékonyan tisztítjuk ezzel a belső teret.

zsalya-fustolo

7.Kristályvédelem: gyűjtsünk magunk köré olyan kristályokat, melyek a negatív energiát oldják. Kiemelkedő közülük például a rózsakvarc, mely pozitív hangulatot teremt, a negatív érzéseket átváltoztatja. A kristályokat a különféle elektronikai eszközök közelébe is érdemes rakni.

kristalyok

8.Csengettyűzés: járjunk körbe időnként egy kis csengettyűvel otthonunkban, ne hagyjuk ki egyetlen helyiséget sem. A bejáratban, a küszöbön szintén szólaltassuk meg. Minden csengetésnél hunyjuk be szemünket és érezzük át a hanghullámokat. Segít egy kicsit magunkba szállni.

csengettyuk

9.Fessük sárgára a falakat: a színek jelentős szerepet játszanak a lakásban. A sárga pedig semlegesíti a rossz energiát. Ráadásul nagyobbnak mutatja a belső teret, melegséget kölcsönöz a helyiségnek.

sarga-falak

10.Sózzuk meg a helyiségek sarkait! Talán furcsán hangzik, de a negatív energiák felszívásában nagy szerepe van a sónak. Akkor is hasznos, ha az előző lakók energiáit szeretnénk eltüntetni. Szórjunk sót hát a sarkokba és hagyjuk egy ideig állni. 48 óra után porszívózzuk fel vagy mossuk fel a padlót és dobjuk el a felhasznált sót.

so

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.