Hogyan szabaduljunk meg a bőrfelszíni hajszálerektől, legyen az arcon, vagy lábon?

Hogyan távolíthatóak el a miniszoknya legnagyobb ellenfelei, a hajszálerek? Tippek a hajszálér száműzésére!

A szépséghibák két csoportra oszthatóak. Az egyik szexepillé válik, míg a másik – ahova a test számos részén megjelenő hajszálerek is tartoznak- igazi átkot jelent viselőjének. Hogyan szabaduljunk meg az apró, de mégis szemmel látható bőrfelszíni hajszálerektől, legyen az arcon, vagy lábon?

Foto: wikimedia

Hajszálér

Valójában az évek múlásával egyre elszaporodóbb hajszálerek, vagy más néven seprűvénák, nem tekinthetőek egészségkárosító problémának, csupán esztétikailag zavaró a megjelenésük. Ez az érv viszont szemernyit sem enyhít a vékony értágulatokkal küzdők mindennapos problémáin.

Kiket érint?

Korra, nemre tekintet nélkül jelennek meg, és folyamatosan terjednek a hajszálerek. Az elszaporodásukat okozhatja az egészségtelen életmód, a sportolás hiánya, de ezzel együtt a túl nagy igénybevétel is. A genetika szintén megnehezítheti a hajszálérrel küzdők harcát. Kialakulásának gátat szabni tehát nehéz, viszont létezik olyan eljárás, mely segít megszabadulni tőle.

 

A fény ereje

A fényterápia, tehát a fény energiájának egészségügyi problémák megszűntetésére alkalmazott eljárása, egyre szélesebb skálán mozog. Ereje, és szervezetre gyakorolt hatása vitathatatlan, azonban éppen ennyire fontos tudatosítani, hogy önállóan ne kezdjünk kísérletezni vele, főleg ha a saját bőrünket vinnénk a vásárra. Az eljárás sikerének titka, hogy a fény energiáját a vérben lévő hemoglobin nyeli el, majd a felszabaduló hő összehúzza az ér falát, végül felszívódásra készteti a kapillárist.

Hajszálerek? Ismerd meg a 7 fő rizikófaktort!

Az eltüntető tű

Injekció segítségével a hajszálerek hatékonyan, és tartósan szüntethetőek meg a kényes területeken, legyen az a láb, vagy az arc felszínén. A 10-15 perc hosszúságú kezeléseket minden esetben csak szakorvos végezheti a megfelelő vizsgálatokat követően. Az apró tűszúrásokkal mikrohullámok jutnak a bőr alá, melyek összehúzódásra késztetik a vékony ereket. Az eljárás ezzel nem ért véget. A hajszálerek feszívódásának elősegítése érdekében a kezelés után kompressziós harisnya viselése javasolt egy napon át.

Lézer-technika

Ez az eljárás gyakran alkalmazott az arcon megjelenő hajszálerek eltüntetésénél. A fény energiáját felhasználó technika hasonlóan működik, mint a tűvel végzett kezelés. A legnagyobb különbség a kettő között, hogy ez esetben a bőr mélyebb rétegéig lehet hatolni, így a vastagabb, lejjebb húzódó hajszálerek felszívódása szintén elérhető.

Foto:123rf.com

 

Kencefice

A termékeket népszerűsítő hirdetések már-már csodásnak mondható hatásai ellenére, a legtöbb külsőleg használható krém és kenőcs nem képes eltüntetni a hajszálereket. Alkalmazásuk azonban nem felesleges, mivel halvánnyá teszi a már látható piros vonalakat. A patikákban kapható jól ismert márkák mellett a gyógynövényboltokban fellelhető vadgesztenyés krémet is érdemes számításba venni.

Van remény…

A hajszálerekkel küzdőknek tehát nem kell végleg búcsút mondaniuk a rövidnadrágoknak, és a formás lábakat kiemelő miniszoknyáknak. Mielőtt azonban komolyabb beavatkozásokra, és ezzel együtt egy nagyobb összeg elköltésére szánják magukat, mindenképpen konzultáljanak szakorvossal a jelenlegi állapotukról, illetve a várható eredményekről.

Forrás: Napidoktor.hu