Együnk a Feng Shui szerint!- A színek hatása a táplálkozásra

A táplálkozásban is jelentős szerepet kapnak a színek. Mindannyian érzékenyek vagyunk az étel színére.

Az étel színe növeli, vagy csökkenti az étvágyunkat.

A különböző színű ételek segítségével kiválóan feltölthetjük testünket azokkal a színekkel, melyekre egészségünk érdekében szükségünk van. Amint az előző fejezetben és a könyvemben is említettem, minden egyes színnek megvan a maga rezgése, mely fűtő, hűtő, vagy semleges hatású lehet.

Foto:123rf.com

Egészségünk érdekében ajánlatos figyelembe venni, hogy az általunk fogyasztott zöldségek háromnegyed része a föld fölött termesztett legyen, mely napfénnyel telítődött jang energiát képvisel, és csak egy negyedét képezze a föld alatt növő jin tipusú gumós élelmiszer.
A tányérunkra rakott étellel különböző színkombinációkat hozhatunk létre, így az általunk kiválasztott ételek segítségével felépíthetjük az egészségünket. Az olyan étel, amely csupán egyetlen színből áll, nem segíti elő szervezetünk egyensúlyát.
Ha minden adódó alkalommal ugyanarra van igénye, pl. csokoládé az étkezés után, akkor gondolkodjunk el a szín szempontjából, hogy mit jelent a csoki barna színe?

A kínai filozófia szerint a kerti virágok illata a jin minőséget képviseli. A jin minőség befelé irányul, az elmélyülést, a befogadást jelképezi. Ültessünk virágokon kívül kertünkbe fűszernövényeket is!

Illatos fűszernövények a Feng Shui szerint

A színekhez tartozó néhány élelmiszer

  • Fehér (az összes szín kombinációja): paszternák, jégcsap retek, hagymafélék, burgonya, zeller, karfiol, rizs, tofu, tejtermékek, tengeri halak, stb.
  • Vörös: vöröshúsok, vöröskáposzta, cékla, piros retek, cseresznye, meggy, málna, eper, ribizli, paradicsom, görögdinnye, pirospaprika, piros alma, stb.
  • Narancs: narancs, mandarin, sütőtök, sárgabarack, sárgarépa, stb.
  • Barna: csoki, barna rizs, diófélék, mazsola, datolya, szerecsendió, fahéj, gabonafélék, stb.
  • Sárga: ringló, sárgadinnye, grapefruit, citrom, banán, ananász, kukorica, patiszon stb.
  • Zöld: petrezselyem, zellerlevél, kelkáposzta, saláták, sóska, spenót, zöldborsó, stb.
  • Kék és indigó: áfonya, szilva, szőlő, fekete ribizli, kökény, stb.

 

Kunczly Judit
feng shui szakértő
[email protected]

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.