„Fagyasztás helyett vérehulló fecskefű” – Szemölcs ellen

25-34 év közötti nő vagyok. Évekkel ezelőtt az ujjamon kinőtt egy szemölcs. Zavart és addig piszkáltam, amíg elterjedt az egész kezemen.

Orvoshoz mentem a problémával, lefagyasztattam, de nem sokkal később csaknem a duplája nőtt vissza a kezemre. Végül a természetben találtam megoldást. Apukám elültetett a kertjében egy erdőből származó, gyökerestől kiásott vérehulló fecskefüvet. Napi két alkalommal letört az ágacskából ez darabot, a kifolyó sárga nedűvel kezeltem a szemölcsöt és két hét alatt teljesen elmúlt. Ennek 15 éve – azóta sem alakult ki rajtam egy sem!

A vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) alkalmazása régi, természetes gyógymód – jegyzi meg a szerkesztő. Népies nevén aranyfűnek, kecsketejnek, cinadóniának vagy rántófűnek is hívják. A mákfélék családjába tartozik, megtalálható erdőkben, árokpartokon, akácosokban – szereti a nyirkosabb talajt. Ha bármelyik részét megtörjük, megsértjük, kiengedi a narancssárga tejnedvet. Gyökerét és virágos hajtását lehet felhasználni.

shutterstock_126828224

Ez a növény azért használ a szemölcsök ellen, mert alkaloid keverék található a nedvében – közel 30 alkaloidot tartalmaz, köztük berberint, koptizint, kelidonint, szangvinarint. Flavonoid tartalmú, kelidonsav, fehérjebontó enzimek vannak benne.

Baktérium- és vírusölő hatása van, ezért alkalmas a bőrön keletkezett elváltozások kezelésére. Nemcsak a szemölcsre, a tyúkszemre és az ekcémára is használható. Az alkaloidok meggátolják a sejtosztódást is – jegyzi meg a szerkesztő.

A vérehulló fecskefüvet külsőleg használjuk, nagy mennyiségben nem szabad alkalmazni, mert mérgező lehet. Nyílt sebre egyáltalán ne használjuk, hosszan tartó fogyasztása nem ajánlott szárított formában sem.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.