Pocaktalanító fogyókúra

Hogyan szabaduljunk meg az úszógumitól? Fogyókúra segítségével le lehet ereszteni az úszógumit a hasról, de ehhez érdemes tudni néhány trükköt.

A has kényes terület, hiszen nehéz elrejteni a felesleget.

A kipárnázott pocak télen még melegít minket, de nyárra már nagyon szeretnénk megszabadulni tőle. Erre számos módszer létezik, de vajon melyik az a fogyókúra, ami a leggyorsabban célravezető? Ahhoz, hogy ezt el tudjuk dönteni, érdemes jobban megvizsgálni, mi és miért befolyásolja az úszógumi csökkenését.

Hangolódj rá!

Nincs szükség dietetikusra vagy edzőre, hogy tudjuk, a fogyásnak ára van. A fogyókúra érdekében le kell mondanunk a legínycsiklandozóbb falatokról, és dupla annyi időt kell töltenünk izzasztó gyakorlatok ismétlésével. Szerencsére vannak bizonyos mozdulatok, amik elősegítik, hogy a zsírréteg az általunk kívánt területről szívódjon fel elsőként. Illetve meg vannak azok az ételek, melyek fogyasztásával kiválthatjuk az egészségtelen és hizlaló falatokat.

Titkos összetevők

A legnagyszerűbb dolgokra véletlenül bukkanunk rá.  A bab és a teljes kiőrlésű gabona a két leghatásosabb élelmiszer, ha a hasi zsír fogyasztása a cél. Erre az eredményre pedig a szívbarát diéták kidolgozása és vizsgálata során bukkantak rá.

hastánc

Azok az emberek ugyanis, akik ezt a speciális étrendet követték, fokozatosan veszítettek kerek pocakjukból. Mivel a bab és a teljes kiőrlésű gabona megemésztése tovább tart, így több energiát képes nyerni belőle a szervezet.

Még egy ok, hogy leszámolj a rosszkedvvel

A stressz hormonjának nevezett kortizol alakítja energiává a zsírt, a fehérjét és a szénhidrátot. Ezzel együtt a magas kortizol szint a depresszió bizonyos tüneteit váltja ki, miközben azt az érzetet erősíti, hogy minél több kalóriadús ételre van szüksége a szervezetnek. Így alattomosan egyre nagyobb lesz a zsírpárna a hasunk körül. A folyamat megszüntethető. A stresszes életvitel orvossága lehet a jóga, fekete tea és a levendula illat, melyekkel ismét normalizálható a kortizol szint.

Nem elég, hogy lapos, legyen feszes is

Öngerjesztő folyamat. Ahhoz, hogy valóban meg lehessünk elégedve a hasunkkal, nem elegendő, ha fogyókúra segítségével csökkentjük a zsírpárnákat.

puffadas

A kicsi, de tunya pocak sem vonzó látvány. Tehát a zsír helyére izmot kell építeni. Természetesen ez nem csak esztétikailag fontos, mivel az izomzat tartja a hasfalat, így a belső szervek sem terebélyesednek el kedvükre és lecsökkenthető egyes betegségek kialakulásának kockázata.

Zsírégető gyakorlatok

Az erősítő gyakorlatok helyett a magas pulzusszámot diktáló, kardió mozgásra kell helyezni a hangsúlyt. Azt pedig napi rendszerességgel, a kalória beviteltől függően, minimum egy órán keresztül szükséges csinálni.  A fogyókúra sikerét garantálja, ha ébredés után vagy lefekvés előtt felüléseket végzünk.

Legfontosabb szabály

A fegyelem és a kitartás. Ez azt jelenti, hogy akkor sem hagyható abba a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás, ha már sikerült ledolgozni a felesleget. Lazítással és jutalomfalatokkal észre se fogjuk venni, milyen gyorsan kerekedik majd megint a hasunk.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.