Kétszínű pisztáciás torta, tea mellé (x)

A pisztácia olajokban gazdag mag, ami kedvelt hozzávalója a süteményeknek. Egy kis liszt, némi vaj és Canderel Green por, még néhány összetevő máris kész az ízletes torta

Hozzávalók 8 személyre

Pisztácia tortakeverék

– 5 evőkanál Canderel Green por

– 60g őrölt pisztácia

– 60g alacsony zsírtartalmú vaj

– 3 db tojás

– 90g liszt

– 3g sütőpor

pisztacia_canderel

Vanília tortakeverék

– 5 evőkanál Canderel Green por

– 3 db tojás

– 1 db vaníliarúd

– 90g liszt

– 80g őrölt mandula

– 60g alacsony zsírtartalmú vaj

– 3g sütőpor

Piros gyümölcsös habarcshoz

– 200g fagyasztott piros gyümölcs

– 1 evőkanál Canderel Green por

– 5 cl víz

vanilia_canderel

Elkészítési mód

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (6/7-es hőfokozat).

Pisztácia tortakeverék

1. Olvaszd meg a vajat.

2. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik, add hozzá a hozzá lisztet, sütőport és az olvadt vajat.

3. Keverd össze, amíg sima nem lesz, majd add hozzá az őrölt pisztáciát.

Vanília tortakeverék

1. Olvaszd meg a vajat.

2. Hosszában törd el a vaníliarudat, kapard ki a magokat késsel, és add hozzá az olvadt vajhoz.

3. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik.

4. Add hozzá a lisztet, őrölt mandulát, vaníliás vajat és sütőport.

5. Öntsd a tortakeverékeket a tortaformába, felváltva a pisztáciát és a vaníliát. Használj kést a massza átlós átvágásához, hogy megkapd a márványos hatást, majd 35-40 percig süsd 200°C-on (6/7-es hőfok).

6. Egy kés beleszúrásával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta – ha a kés tiszta marad, a tészta készre sült.

gyumolcs_canderel

A habarcshoz

1. Tedd a fagyasztott piros gyümölcsöket egy turmixgépbe. Kezdj el vizet forralni egy lábasban, add hozzá a Canderel Green-t, majd öntsd az egészet a gyümölcsökre.

2. Keverd, amíg viszonylag sűrű, sima habarcsot nem kapsz.

Vedd ki a tortát a formából, amíg még meleg és hagyd kihűlni. Szervírozd a tortaszeleteket a piros gyümölcsös habarccsal együtt.

A séf tippje

Próbáld ki ezt a tortát mogyoróval, sárgabarack darabokkal vagy eperpürével a pisztácia helyett. A piros gyümölcsös habarcs helyett csokoládéöntetet is használhatsz.

canderel_green_logo1

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.