Kétszínű pisztáciás torta, tea mellé (x) 2012-10-02 Diéta Megosztás: Tweet A pisztácia olajokban gazdag mag, ami kedvelt hozzávalója a süteményeknek. Egy kis liszt, némi vaj és Canderel Green por, még néhány összetevő máris kész az ízletes torta Hozzávalók 8 személyre Pisztácia tortakeverék – 5 evőkanál Canderel Green por – 60g őrölt pisztácia – 60g alacsony zsírtartalmú vaj – 3 db tojás – 90g liszt – 3g sütőpor Vanília tortakeverék – 5 evőkanál Canderel Green por – 3 db tojás – 1 db vaníliarúd – 90g liszt – 80g őrölt mandula – 60g alacsony zsírtartalmú vaj – 3g sütőpor Piros gyümölcsös habarcshoz – 200g fagyasztott piros gyümölcs – 1 evőkanál Canderel Green por – 5 cl víz Elkészítési mód Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (6/7-es hőfokozat). Pisztácia tortakeverék 1. Olvaszd meg a vajat. 2. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik, add hozzá a hozzá lisztet, sütőport és az olvadt vajat. 3. Keverd össze, amíg sima nem lesz, majd add hozzá az őrölt pisztáciát. Vanília tortakeverék 1. Olvaszd meg a vajat. 2. Hosszában törd el a vaníliarudat, kapard ki a magokat késsel, és add hozzá az olvadt vajhoz. 3. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik. 4. Add hozzá a lisztet, őrölt mandulát, vaníliás vajat és sütőport. 5. Öntsd a tortakeverékeket a tortaformába, felváltva a pisztáciát és a vaníliát. Használj kést a massza átlós átvágásához, hogy megkapd a márványos hatást, majd 35-40 percig süsd 200°C-on (6/7-es hőfok). 6. Egy kés beleszúrásával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta – ha a kés tiszta marad, a tészta készre sült. A habarcshoz 1. Tedd a fagyasztott piros gyümölcsöket egy turmixgépbe. Kezdj el vizet forralni egy lábasban, add hozzá a Canderel Green-t, majd öntsd az egészet a gyümölcsökre. 2. Keverd, amíg viszonylag sűrű, sima habarcsot nem kapsz. Vedd ki a tortát a formából, amíg még meleg és hagyd kihűlni. Szervírozd a tortaszeleteket a piros gyümölcsös habarccsal együtt. A séf tippje Próbáld ki ezt a tortát mogyoróval, sárgabarack darabokkal vagy eperpürével a pisztácia helyett. A piros gyümölcsös habarcs helyett csokoládéöntetet is használhatsz. Forrás: