Brad Pitt is így evett?

Egy új módszer, mely ellentmond a józan észnek, mégis beépül a mindennapok rutinjába. Harcosok Étrendje, a legújabb fogyókúra őrület.

A Harcosok étrendje egyszerű és praktikus. Ha megértjük az alapelveket, azonnal elkezdhető az étrend. Józan ész ide vagy oda, a napi egyszeri, esti, nagy étkezésre alapuló étrendet világszerte követik sikerrel, fogyni vágyó nők és férfiak, szellemi munkát végző irodisták, sportolók és betegek. A fogyás melletti jótékony hatása az egészségre, a szellemi teljesítményre, és a fizikai erőnlétre pár napon belül érzékelhető.

A Harcosok étrendje ellent mond a józan észnek (és édesanyánknak is): lakomázz este

Édesanyánk arra tanított, hogy bőséges reggeli nélkül soha ne kezdjük a napot. A mai diéták arra sarkallnak, hogy este minimálisat vagy semmit ne együnk. A legtöbben azonban mégis az esti evés után sóvárgunk, hiszen olyan jólesik egy jóízű vacsorával lezárni a munkával töltött napot. Ez az ösztönös igényünk, a testünk mindig jobban tudja, mire van szüksége.

A Harcosok Étrendje ahelyett, hogy királyként való reggelizésre, polgárként való ebédelésre, és koldusként való vacsorázásra buzdítana, azt mondja: napközben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Ha pedig lement a nap, pótoljuk be egy ültő helyünkben a kimaradt három étkezést. Különösebb korlátozás nélkül… együnk, amennyi jólesik.

Visszatérés a gyökerekhez

A Harcosok Étrendje az ösztönös igényeinkre épül. Arra a felismerésre, hogy a testünk mindig sokkal jobban tudja, hogy mikor mire van szüksége, mint egy divatos diéta. Az étrend alapja az a természetes napi ciklus, ami az evolúció során alakult ki; és amely szerint testünk még ma is működik. Persze a civilizációs hatások és a sok téves diétás téveszme miatt mi már nem e szerint a ciklus szerint próbálunk enni és élni, de itt az ideje visszatérni a gyökerekhez.

urg0clch1

Igazodjunk testünk természetes ciklusához

A Harcosok Étrendjének alapja az ábrán is látható napi ciklus, mely ellentmondva az ismert diétáknak, de igazodva testünk természetes működéséhez, az esti étkezésre helyezi a fő hangsúlyt. Napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítani, ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen, ezért ilyenkor mindössze zöldség, gyümölcs, esetleg némi könnyű fehérje fogyasztása ajánlott. Az eredmény egész napon át tartó, kirobbanó energia és koncentráltság lesz, eltűnik az ebéd utáni bágyadtság és fáradtság (kaja-kóma).

Az esti étkezés során ezután gyakorlatilag korlátozás nélkül fogyaszthatunk bármit és bármennyit, ami jólesik. Nyugodtan ehetünk akár magas zsírtartalmú ételeket és szénhidrátot is, nincs kalóriakorlátozás sem. A lényeg tehát, hogy hallgassunk belső ösztöneinkre és ne társadalmi szocializálódás céljából együnk például délben. Így sokkal könnyebb egyedülállóknak és családoknak is megtervezni a napot, energiadúsan végezni a teendőket és este enni egy jót akár a családdal, akár egyedül.

Életmódváltás a Harcosok Étrendjével

Nincs szükség lemondással járó, tarthatatlan, divatos fogyókúrákra, melyek rövidtávon szenvedést okoznak, hosszútávon pedig hatástalanok. A Harcosok Étrendje c. könyvből mindent megtudhatunk az étrendről és a működési elvről. Érdemes minél hamarabb életmódot váltani!

Forrás: