Ezek a bizonyítottan fogyasztó gyümölcsök!

Hamarabb hiszünk abban, hogy a sport és a cukor-, szénhidrátmentes diéta juttat el minket a fogyáshoz, egy fittebb külső eléréséhez. Vitathatatlan, hogy e kettő nélkül nem érünk el változást. Viszont vannak olyan gyümölcsök, melyek markánsan hozzá tudnak járulni a fogyókúránkhoz.

A szervezet tehermentesítése céljából megfelelően alkalmazott gyümölcsnap részét képezheti az egészséges táplálkozásnak, hosszabb gyümölcskúra azonban könnyen hiányállapotok, betegségek kialakulásához vezethet.

Gyümölcskúra hét napig?

Görögdinnye

Kezdjünk a legnagyobb mumussal, a dinnyével. Miért vonják kétségbe fogyasztó képességét? Az édességéből fakadó cukortartalma miatt. Cáfoljuk meg mindezt: 100 g görögdinnye 30 kalóriát tartalmaz, súlyának 90%-a víz, mely tulajdonsága remekül segíti a fogyást, nem utolsó sorban pedig kiváló arginin forrás, mely alfa-aminosav elősegíti a zsírégetést. Magas víztartalma mellett szól az is, hogy fogyasztása után teltségérzet alakul ki, így az étkezések közti nassolást megelőzhetjük vele.

Foto:pixabay.com

Paradicsom

Ne felejtsük el, hogy a paradicsom gyümölcs és nem zöldség. Ez a piros kisebb vagy nagyobb élelem tele van antioxidánsokkal, és segíti a vízvisszatartás csökkentését. A paradicsom nagyon alacsony kalóriatartalmú; egy átlagos méretű paradicsom mindössze 22 kalóriát, egy nagy pedig 33 kalóriát tartalmaz. A paradicsomot étvágycsökkentő ételnek is tekintik, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű víz, levegő és rost van bennük.

paradicsomleves_bazsalikom

Foto:123rf.com

Banán

Az edzés előtt vagy után elfogyasztott banán fényévekkel jobb energiaforrásnak tekinthető, mint a legtöbb energiaszelet. Míg egy protein szelet cukrot és adalékanyagokat tartalmaz, addig a banán egészséges, természetes élelem. Egy átlagos banán 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, ám súlygyarapodáshoz nem járul masszívan hozzá, mert csak 105 kalóriát és 3 gramm töltő rostot tartalmaz. A banán fogyasztása csökkenti az izomgörcsök kialakulását, alacsonyan tartja a vérnyomást és megakadályozza az elsavasodást. Napi egy banán a reggeli müzlibe és már jól indul a nap.

egészséges tisztítószer_banán

Foto:pixabay.com

Grapefruit

Ezt a finom gyümölcsöt a 18. században hozták létre a pomeló és a narancs keresztezésével. Az almához hasonlóan szintén fantasztikus pektinforrás. Nagy mennyiségű C-vitamint, folsavat és káliumot tartalmaz. A rózsaszín és a vörös grapefruit tele van A-vitaminnal és likopinnal, mely fitokémiai anyag védi az artériás falakat az oxidatív károsodásoktól. Ha a napi étkezés előtt körülbelül 30 perccel elfogyaszt egy fél grapefruitot, jóllakottabbnak érzi magát, ami kevesebb étel- és kalóriafogyasztást eredményez.

Foto: pixabay.com

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index