Ádám és Éva étrendje – a Paradicsomból való kiűzetés előtt

A fruitarianizmus követőinek étrendjét legnagyobb részben a gyümölcsök teszik ki.

almaeves

Az étrend lényege, hogy csak olyan gyümölcsöket, magvakat és zöldségeket lehet fogyasztani, melyeket anélkül lehet megenni, hogy magát a termő növényt bántanánk vagy elpusztítanánk.

(Bizonyos elképzelések szerint csak olyan gyümölcsöket, melyek már lehullottak a fáról). A gabonafélék fogyasztását elutasítják. Néhány fruitarianizmus-követő a gyümölcs biológiai definícióját követve hüvelyeseket is eszik.

Fotó: 123rf.com

Ma már itthon is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is. A fruitarianizmus követőinek motivációja a legtöbbször vallási-etikai okokra vezethető vissza. Egyesek szerint a gyümölcsök a legtökéletesebb ételek, és a Biblia szerint ezek tekinthetőek az emberiség eredeti és legmegfelelőbb étrendjének, melyet még Ádám és Éva követett a Paradicsomból való kiűzetés előtt. Mások szerint a cél a természettel való tökéletes együttélés, melybe beletartozik minden élő védelme, így a növények elpusztítása elfogadhatatlan a számukra.

A fruitarianizmus követőinek étrendjét legnagyobb részben a gyümölcsök teszik ki. Az étrend lényege, hogy csak olyan gyümölcsöket, magvakat és zöldségeket lehet fogyasztani, melyeket anélkül lehet megenni, hogy magát a termő növényt bántanánk vagy elpusztítanánk. 

webmd.com

Ma már itthon is egyre több salátaféle kapható, így igen változatos ételeket készíthetünk belőlük. A klasszikus fejes salátán és jégsalátán túl érdemes különlegesebb fajtákkal is kísérletezgetni, így a sajátos ízű rukkolával is. A fruitarianizmus követőinek motivációja a legtöbbször vallási-etikai okokra vezethető vissza.

Egyesek szerint a gyümölcsök a legtökéletesebb ételek, és a Biblia szerint ezek tekinthetőek az emberiség eredeti és legmegfelelőbb étrendjének, melyet még Ádám és Éva követett a Paradicsomból való kiűzetés előtt. Mások szerint a cél a természettel való tökéletes együttélés, melybe beletartozik minden élő védelme, így a növények elpusztítása elfogadhatatlan a számukra.

Mivel a fruitarianizmus meglehetősen szigorú és nem kiegyensúlyozott, követőinél többféle hiánybetegség alakulhat ki, így kalcium-, vas-, cink-, D-vitamin- és B12-vitamin-hiány. A fruitarianusok szervezetébe emellett nem jut elég fehérje és esszenciális zsírsav sem.

A testszag is az étrendünktől függ

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.