A leghatásosabb zsírégetést segítő ételek

Manapság óriási méreteket öltött az elhízás, minden médium erről számol be és az eredmények sajnos évről évre rosszabb képet mutatnak. Pedig a saját életünket nehezítjük meg azáltal, hogy halmozzuk a testzsír készletünket.

Nehezebb a mozgás, lassul az anyagcsere, a hormonrendszerünk sem fogja támogatni az optimális működésünket. Ráadásul számos megbetegedés kockázata fokozódik az elhízottak körében, így a keringési rendszeri problémák, különböző rákos megbetegedések, anyagcsere problémák. Különösen a hasi szakaszon felhalmozódott zsírfelesleg hajlamosít a keringési rendszeri megbetegedésekre. A feleslegesen bevitt kalória egyébként nem csak a látványos részeken rakódik le, de láthatatlanul a szervek köré is, nehezítve azok működését.

Ugyanakkor mindez nem azt jelenti, hogy nem szabad zsírokat fogyasztani, csak éppen nem mindegy, hogy milyet. A zsírok, különösen a telítetlen, többszörösen telítetlen zsírok nagyon is fontosak a szervezet optimális működése érdekében és az érrendszer egészségéért. Amit kerülni érdemes, azok inkább a telített zsírok, amelyek az állati eredetű ételekben, pl. vörös húsokban, tejtermékekben fordulnak elő inkább.

Fotó: 123rf.com

Van néhány olyan zsírégetést támogató étel, alapanyag, ami segítheti a diéta sikerességét.

Ilyen a csirkemell, a tengeri halak, a magas rosttartalmú, jól energizáló zabpehely vagy a magas antioxidáns tartalmú citrusfélék, bogyós gyümölcsök. A fehérjeszeletek, turmixok segítenek gyorsaságuk vagy édességet kiváltó és fehérjepótló hatásuk miatt. A zöld tea, a kávé és erős paprika is kiváló anyagcsere fokozó.

Citromos diéta – méregtelenítésre, zsírégetésre, emésztésre

A rövid távú, azonnali nagyobb fogyást ígérő divat trendeknek komoly egészségügyi kockázatai vannak. Ha más nem is történik, hiába szabadulsz meg egy hónap alatt sok-sok kilogrammtól, ha a bőröd nem tudja követni a változást és a jelentős izomvesztés miatt még kevésbé leszel elégedett magaddal. A legjobb, ha szakember segítségét kéred, aki segít meghatározni a pontos szükségleteidet és az életkörülményeidnek megfelelő, személyre szabott fogyási tervet dolgozz ki, így elkerülhető a sok felesleges próbálkozás. A megfelelő étkezési rend, receptek megválasztása a kulcsa, hogy élvezni tudd az étrendet és sokáig fenntartható legyen.

Forrás: https://napidoktor.hu/index