Az álmunk titkai

Amikor alszunk, bármi megtörténhet velünk. Az álomban akár repülhetünk, akár lehetünk rendkívül gazdagok, de még halál közeli élményt is átélhetünk.

Mai napig foglalkoznak azzal a tudósok, hogy mi is valójában az álom.

Miért pont azt álmodjuk, amit, és mi is valójában a jelentése. Amit tudunk, hogy az alvás két fázisra osztható: van az egyik része, a REM, ami a gyors szemmozgású alvás, és van a NREM, ami a gyors szemmozgás nélküli alvás. Mindkét fázisban álmodhatunk, ám a REM-ben sokkal gyakrabban tűnnek fel becsukott szemünk előtt a képek, mint a NREM-ben.

A nő álmában viszály, a férfiéban háború jár?

A két fázis abban is különbözik, hogy míg a REM-ben színesen és szürreálisan álmodunk, addig a NREM-ben inkább a realizmus és az érzelemdús képek dominálnak. Az, hogy a becsukott szemhéjunk alatt is mozog a szemünk, nem meglepő, hiszen ha valamit látunk a való életben, akkor azt követjük, és így teszünk álmunkban is.

álom

Foto.123rf.com

Azt kijelenthetjük, hogy amikor alszunk, a tudatalattink kommunikál velünk. Rengeteg környezeti hatás befolyásolhatja az álmainkat, például az, hogy hol alszunk, az események, amik történtek velünk, és még történni is fognak, meg nem oldott problémák, és félelmek.Az, hogy tudjuk, hogy mit jelentenek az álmaink, nagyon fontos, hiszen ezzel közelebb kerülhetünk a belső harmóniánkhoz, és akár a problémáinkat is megoldhatjuk vele.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.