Szex és rém: 7 érdekesség az álmokról

Mennyi időt töltesz úgy, hogy éppen álmodsz? Melyik nemzet tagjai a legverekedősebbek álmukban? Milyen gyakori az erotikus álom, és tényleg gyakoribb-e a férfiaknál? Minden kérdésre válaszolunk!

Mennyit álmodunk?

Átlagosan az alvásidőd negyedét-ötödét töltöd úgy, hogy közben álmodsz. A legtöbb ember esetében ez több mint kétórányi folyamatos „mozizást” jelent, 6-8 különböző jelenettel. Sajnos azonban már az is szerencsésnek mondható, ha ébredés után ezek közül egyre emlékszel, hiszen az álmok 90%-a rögtön kihullik az emlékezet rostáján – számol be a Bien.

Kik a legagresszívabbak álmukban?

Kutatások szerint az Amerikai Egyesült Államok lakóinak álmaiban több a fizikai erőszak, mint például a hollandok, a kanadaiak vagy a svájciak esetében. Megfigyeléseik alapján minél iparosodottabb egy társadalom, annál több az álombéli agresszió. Erre magyarázatul szolgálhat a városiasodás, a személytelenedés és az elfojtott vágyak megléte.

szex, álom

Fotó: 123rf.com

Szex és álom

A zuhanás, az üldözöttség, az iskolában ülés és a szex mind a legtipikusabb álmok közé tartoznak. A tudósok kimutatták, hogy a felsoroltak közül a szex a legkevésbé gyakori: tehát bármennyire is szeretnéd, többet esel, menekülsz és tanulsz álmodban, mint amennyi időt elméleti pajzánkodással töltesz.

A férfiak gyakrabban álmodnak szexről?

A női nemről szívesen feltételeznek kevésbé piszkos fantáziát, ám ennek nincs tudományosan alátámasztott háttere. A kanadai Montreali Egyetem kutatói szerint ugyanis a hölgyek körülbelül ugyanolyan gyakran álmodnak pirulósat, mint az urak. A szakértők azt is hozzátették, hogy maga a közösülés a leggyakoribb szexuális jellegű álom, amelyet a csókolózás és más fantáziák követnek.

A szagok befolyásolják az álmot

Egy kísérlet során önként jelentkezőkkel szimatoltattak záptojást vagy rózsát. Az előbbit szagolók negatívabb álomképekről számoltak be, míg utóbbiaknál túlsúlyban voltak a pozitívak. A tudósok feltételezése alapján a szagok nagyobb hatással vannak az álomra a többi ingernél, mert közvetlenül érintik az agy álmodásért felelős régióját.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Mit jelent az álombéli szex?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.