8 könnyű ötlet a fogyáshoz!

Veszíts a súlyodból úgy, hogy nem fogyókúrázol! Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig igaz!

1. Mindenképpen olvasd el a termékek címkéit!

Elengedhetetlen, hogy elolvasd az ételek címkéit ahhoz, hogy számolni tudd a kalóriákat! Ha összehasonlítod az ételek és italok címkéit, dönteni tudsz, hogy melyik tartalmaz kevesebb kalóriát, azonban ehhez ismerned kell a kiszereléseket is.

2. Nassolj okosan!

Hogy megelőzd a túl sok evést, és hogy a vércukor szinted a helyén maradjon, 3 óránként enni kell! Ha túl éhes vagy, visszafelé sülhet el! A cél az, hogy egészséges, de számodra kielégítő nasit egyél, mint pl. egy alma, vagy pl. az alacsony zsírtartalmú sajtok. Ha így nassolsz, sikerülni fog!

3. Egyél több teljes kiőrlésű gabonát, több zöldséget, és gyümölcsöt!

A fentiek egészséges ételek, és az immunrendszered is erősödik majd, nem is beszélve arról, hogy a fogyással is jó irányba fogsz haladni. Ezek az ételek természetesen alacsony kalória tartalmúak, és többet is tudsz belőlük enni. Mivel több rostot tartalmaznak, hosszabb ideig fogod a telítettnek érezni magad.

4. Egyél eleget, mindig eleget!

A legrosszabb lehetőség arra, hogy lefogyj, ha az adagodat lecsökkented! Sok ember azt gondolja, hogy az adagcsökkentés jó módszer, de valójában ők nem fogynak a végén. Amikor befejezik a diétát, akkor újra visszajönnek a kilók. A tested éhező módba megy át, ha nem eszel eleget!

fogyokura2_kat10

5. Igyál sok vizet!

A víz segít a fogyásban több fajta módon is: a magas kalória tartalmú italokat ki kell cserélni vízre! Ahhoz hogy igyál, nem szabad arra várnod, hogy szomjas légy! Az ivás segít abban is, hogy ne legyél éhes. Hidratálja a testedet, amitől jobban fogod érezni magad, és ez motiválni is fog, hogy tovább fogyókúrázz!

6. Mozogj!

Teljességgel lehetetlen úgy fogyni, hogy ne mozogjon az ember valamit. Kezdd el ma azzal, hogy teszel egy könnyed sétát, vagy biciklizel egyet, majd tornázd fel a mai 10 perces mozgást napi 30-40 percre, és meg fogod látni kedvező hatásait a közérzetedre, és ami nem elhanyagolható, hogy még fogyni is fogsz tőle! A mozgás az anyagcserédnek is jót tesz, és könnyebben adod le a kilókat.

7. Ügyelj az étel adagodra!

Robotolásnak tűnhet, hogy méred az adagot, amit megettél, de ennek bizonyítottan felbecsülhetetlen értéke van, abban hogy lefogyj. Kezd azzal, hogy összehasonlítod a kész ételekkel, aztán már neked is rá fog állni a szemed arra, hogy mennyi a számodra szükséges érték. Valójában néha a két, vagy háromszorosát is megesszük annak, amire ténylegesen szükségünk lenne. Ez a kulcsa a fogyásodnak!

8. Írd le!

Mit gondolsz, mi az első dolga annak, aki fogyni szeretne? Egy étel-naplót írni! Azt kell tenned, hogy lejegyzeteled egy füzetbe mit, mikor és mennyit ettél, esetleg számítógépbe is rögzítheted. Ez az étel napló tiszta képet fog neked adni a jelenlegi étkezési szokásaidról, így meg tudod majd határozni azokat a változtatásokat, amik ahhoz szükségesek, hogy leadd a kilóidat.

Forrás: