„Már tudom, hogy kerülhető el a rák”

70 éves férfi vagyok. Az orvosi biopsziát követően E-coli fertőzés alakult ki nálam – 4 napon át, 40 fokos lázzal küzdöttem, majdnem belehaltam. Ilyenkor a prosztataspecifikus antigén (PSA) szint drasztikusan megemelkedik. Az ösztrogén dominancia és húgyúti fertőzés miatt hyperplázia lép fel, majd rákos sejtképződés, prosztata megnagyobbodás.

Nálam segítséget jelentett az ösztrogén dominancia és a húgyúti fertőzése elkerülése. Az alkoholfogyasztást és a cukrot mellőztem, a tej- és a kenyér fogyasztását is drasztikusan lecsökkentettem. Rendszeresen szedtem méhpempőt (acetil kolin). Parlagfű teát ittam, gyakran ettem zellert és petrezselymet, valamit alkalmaztam a ganoderma gombát is. Az étrend mellett nagyon fontos a sok mozgás és a prosztata „működtetése”. Hatásukra a PSA szint lecsökkent, 21-ről 10 alá. (Javaslom még, hogy az esetleges biopszia előtt tenyésztési vizsgálatra is kerüljön sor.)

Három hónap után a prosztatám visszazsugorodott, a vizelet kellemetlen szaga is megszűnt – de ennek ellenére a prosztata endoszkópos eltávolítását vállaltam az ország egyik legjobb urológusánál, Debrecenben.

A PSA-szint nem szokványos szintje figyelmeztető jellegű, betegségre utalhat – jegyzi meg a szerkesztő. A szűrővizsgálat során ezért elemzik a vérmintát a laborban, annak érdekében, hogy a prosztata mirigyei által termelt fehérje, a prosztataspecifikus antigén (PSA) szintjét a vérben, illetve szérumban megállapítsák.

Ezt a fehérjét a prosztatamirigyek normális hámsejtjein túl a prosztata rákos sejtjei is termelik. Ha a PSA-szint megemelkedik, az arra utal, hogy a dülmirigy megnövekedett, ám a rosszindulatú elváltozás jele is lehet.

Ha tehát a PSA szint magasabb a normál értékeknél, az a szakorvos számára árulkodó, figyelmezető jel.  Amennyiben ilyet tapasztal, további vizsgálatokra küldi a pácienst, hogy kiderüljön, milyen elváltozásról van szó.

A bakteriális prosztatagyulladások hátterében legtöbbször az Enterococcus és Enterobacter baktériumokat találjuk. Az igen gyakori baktériumtörzs, az E-coli felelős a bakteriális prosztatagyulladások 65-80 százalékáért. A baktériumok elszaporodását több tényező is segítheti a prosztatában. Ezek közé tartozik, ha a férfinak fitymaszűkülete van, ha a prosztata mirigyek kivezető csöveiből visszafelé irányuló áramlás történik. Kockázatot jelent egy bizonyos vércsoport, az anális szex, a heveny mellékhere gyulladás, az alsó húgyúti fertőzések. Szintén esélyes a baktériumok elszaporodása, amennyiben az illetőt húgycsövön át műtötték, hólyagkatéterezésen esett át vagy visel is katétert – jegyzi meg a szerkesztő.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?