Sajtos sült brokkoli recept

Az előre gőzölt brokkolit tűzálló edénybe tesszük, majd a hozzávalókból készített mártással leöntjük. A tetejét megszórjuk sajttal és zsemlemorzsával majd a sütőbe tesszük.

Hozzávalók

1 evőkanál ételízesítő – sok zöldséggel

1 nagy fej brokkoli

2 evőkanál olaj

1 közepes nagyságú hagyma

1 fej fokhagyma

4 paradicsom

2 kávéskanál szárított bazsalikom

őrölt bors

10 dkg juhsajt

2 evőkanál reszelt parmezán vagy azt helyettesítő sajt

1 evőkanál zsemlemorzsa

brokkoli

Elkészítés

Megmossuk és virágjaira bontjuk a brokkolit, fazékban vizet forralunk, fölé tesszük szűrőben a brokkolit, lefedjük, és mintegy húsz percig gőzöljük, hogy megpuhuljon, de ropogós maradjon. Serpenyőben felhevítjük az olajat, öt percig fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, és esetleg kevés vizet hozzáöntve összefőzzük sűrű mártássá. Az ételízesítővel, borssal ízesítjük.

A brokkolit tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsommártást, tetejére rakjuk a felszeletelt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Sütőben kb. húsz perc alatt aranysárgára sütjük.

Forrás: