Cseke Péter ép testében, ép lélek van

Cseke Pétert már nemcsak színészként tisztelhetjük, hiszen évek óta a Kecskeméti Katona József Színházat is igazgatja.

Hál istennek a színpadi játékkal máig nem hagyott fel. Így szőkésen mosolygós szimpatikus, kedves feje bármikor felidézhető.

Mi újság? Hol vagy éppen?

Nagy a meleg, de az a meglátásom, hogy inkább izzadni, mint fagyoskodni. Jelenleg Kecskeméten vagyok, tegnap indultak el a próbái egy nyári produkciónknak, amit a Gyulai Várszínházban mutatunk be augusztus 3-án. Ott lesz még két előadásunk, és máris száguldunk vele őshazánkba, Kecskemétre. Ezt követi egy kis lélegzetvétel és augusztus 22-én indul az évad. Méghozzá két fesztivállal. Az egyik Nyíregyházán, a Vidor Fesztivál, ahol a Buborékok című darabunkkal veszünk részt, és ugyanezzel az előadással szeptember 8-án vendégszerepelünk a Budapesten, a Thália Színházban.

csekepeter_480

Semmi pihenés?

A nyár egy részében otthon pihenek, olvasok, készülök a következő évadra. És persze megszületett a második unokám Olivér, tehát a családdal is sok időt töltök. Valószínűleg a nagybetűs nyaralás majd októberben lesz.

Bocs a nem művészeti kérdésért. A betegségek elkerülnek?

Gyerekkoromban volt egy reumás lázam, melynek következtében megbénult a lábam. Meggyógyultam, és ki is nőttem. Azon kívül nincs már mandulám, és a jobb Achilles inamat össze kellett varratni. Úgy látszik sérüléseim bőven voltak, mert a jobb térdemmel is megműtöttek. De hát, aki ilyen szellemi-fizikai leterheltségben dolgozik, mint én, ez szinte természetesnek számít.

sportolni8Gondolom a sérüléseidet nem a színházban szerezted?

Az elmúlt hónapokban kevés időm volt sportolni, de most megpróbálok mindent bepótolni. Elkezdtem újra lejárni a Színészválogatott edzéseire, teniszezem, esténként pedig úszni járunk a házunkhoz közeli tóhoz.

A magyar mondás úgy szól, hogy: ép testben ép lélek, de a fordítottja is igaz, ép lélekkel, ép testet lehet építeni. Fontos az intenzív munka utáni pihenés, kikapcsolódás, a lélek-simogatása, ezekre az utóbbi időben nem volt sok időm. Így ezt is igyekszem most pótolni, és már volt olyan óra, amikor nem gondoltam a színházra.

Ha mégis elkap egy nyári nátha, mivel kúrálod magad?

Nagyon "rendes" beteg vagyok, bár hála a Jóistennek az utóbbi időkben csak enyhe megfázás kapott el. Ilyenkor Gyuri bácsi teáit iszom, rendszeresen járok masszázsra, és a gyógyszer csak utolsó a sorban! Évente egyszer biztos elmegyek szűrésre, ahol teljes vérképet, ultrahangos vizsgálatot, és minden egyebet megcsináltatok, mert fontosnak tartom.

Ezen kívül igyekszem "egészségesen" táplálkozni, és sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Az ünnepek diétáit is szigorúan betartom. Az utóbbi években – annak ellenére, hogy 0-ás vércsoportú vagyok, akiknek lételemük a hús -, egyre kevesebb húst fogyasztok, ha igen akkor is inkább halat vagy szárnyast.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: