Christina Ricci retteg! A növényektől

Mint az átlagos emberek, úgy a hírességek is szenvedhetnek hétköznapi fóbiákban. Christina Ricci például botanofóbiás, azaz retteg a növényektől

A fóbiák lényege abban rejlik, hogy a szenvedő alany tudatában van annak, hogy beteg és hogy az őt hatalmába kerítő érzés, félelem indokolatlan, még sem tudnak felülkerekedni a szorongáson.

A legtöbb fóbia általában könnyen kikerülhető, elkerülhető hogy a szorongás tünetei jelentkezzenek. Christina Ricci félelméről azonban ez nem mondható el. Ő ugyanis botanofóbiás, azaz retteg és undorodik a virágoktól, növényektől; nem csak az egész növénytől, hanem annak részeitől is.

Első hallásra viccesnek hangzik, hogy valaki egy ártatlan cserepes virágtól irtózik, emellett senki sem hallott még húsevő sárgarépát, de ne becsüljük le, hogy egy ilyen fóbia is képes erős pánikrohamot produkálni.

ChristinaRicci_480

Elgondolkodtató, hogy egy ilyen fóbiától küzdő személy, hogy sétál az erdőben, vagy egyszerűen csak hogy ül ki beszélgetni a kertbe. Ebben a fóbián szenvedő személyeknek célszerű virág mentes otthont kialakítani, s felkeresni egy szakembert, aki kezeli, s kigyógyítja a pszichoszomatikus betegségből.

Jellemző, hogy akik botanofóbián szenvednek, könnyebben lesznek allergiások és vált ki más megbetegedést a pollen.

Christina Ricci pályáját gyerekszínészként kezdte, hat éves korában reklámfilmekben szerepelt. 1990-ben a Sellőkben Cher legfiatalabb lányát alakította. Szerepelt a film zenéjének videoklipjében is a The Shoop Shoop Songban is. A következő évben Wednesday Addamset játszotta az Addams Family – A galád családban és annak folytatásában az Addams Family második részében is.

1997-től felnőtt szerepeket játszik, az első ilyen a kritikusok által elismert Ang Lee rendezte Jégvihar, amelyben a bajba jutott, szexuálisan kíváncsi Wendy Hood-ot alakította.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: