NE CSATOLD Görcsöl a lábad? Az ok lehet a magnéziumhiány! (x)

A rendszeresen sportoló emberek jól ismerik az érzést, amikor a fokozott erőkifejtés miatt remeg vagy begörcsöl valamelyik izmuk

Magbe_B6_pecset1

Azt gondolná az ember, ezt a kellemetlen érzést csak fizikai erőkifejtés válthatja ki, pedig sokkal gyakoribb jelenség a kevéssé aktív életet élő, középkorú emberek körében. Esetükben a kellemetlen tünet elsősorban nyugalmi állapotban, tehát ücsörgés, és alvás közben jelentkezik.

A sportos életet élőknek több magnéziumra van szükségük, mint az átlagembernek, hisz a felpörgetett anyagcsere miatt gyorsabban fogy a „raktárkészlet”, de olykor a kevésbé aktívaknak is gondot okozhat a magnéziumhiány. A fogyókúrázóknak, a stresszes életet élőknek, a kismamáknak, a vesebetegeknek, egyes endokrin, valamint gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedőknek a normál mennyiségnél több magnéziumra van szükségük, amelyhez nagy valószínűséggel nem juttatják hozzá szervezetüket, hisz a magyar lakosság étrendje csak a szükséges magnéziummennyiség háromnegyedét tartalmazza.

sport22

Miért van szükségünk annyira a magnéziumra?

Kevesen tudják, de ez az ásványi anyag közel háromszáz enzim működéséhez járul házzá, támogatja a normál idegi működést és a megfelelő élettani funkciók fenntartását, és csökkentheti az ingerlékenységet, a fáradtságot, a kimerültséget és a görcskészséget.

Bab, borsó, lencse, szója, mák, napraforgómag és tökmag: többek között ezek a természetes magnéziumforrásaink. De sajnos a modern növénytermesztési eljárások és a főzési szokások csökkentik az élelmiszerek magnéziumtartalmát.

MagneB61

Jó megoldás lehet még a magnéziumtartalmú ásványvizek és gyógyvizek fogyasztása valamint a magnéziumtartalmú gyógyszerek szedése. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt vásárlunk! A különböző termékek ugyanis különféle magnéziumot tartalmaznak és nem mindegyik magnéziumsó hasznosul egyformán a szervezetünkben.

Tipp

Válasszuk a Magne B6-ot, mert a  benne lévő magnézium-laktát bizonyítottan kiválóan hasznosul, a benne lévő B6 vitamin pedig tovább fokozza a felszívódást, így hatékonyan segít, hogy mindig önmagunk maradhassunk.

 

MagneB6_logo1

sanofi_logo5

SANOFI-AVENTIS Zrt.

1045. Budapest, Tó utca 1-5. Telefon: (+36) 505 0050

Gyógyszerinformcós szolgálat: (+36) 505 0050

Web: www.sanofi.hu

 

Egyidejűleg fenálló megnéziumhiány esetén.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Javallat: magnéziumhiány kezelésére.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

HU.MGP.12.05.21

Forrás: