7 ok, amiért a nőknek érdemes biciklizni

Irigyled a biciklisták alakját? Akkor pattanj a nyeregbe és mutasd meg, mire vagy képes két keréken! A formás popsiért nyeregben a helyed!

A férfiak szájtátva, a nők pedig irigykedve nézik a biciklisták sportosan formás combját, fenekét. A kerékpározásnak viszont nem csak az alakunkon megmutatkozó előnyei vannak. Azok, akik rendszeresen pattannak nyeregbe, rövid idő alatt megtapasztalhatják a kétkerekű sportolás előnyeit. Nézzük, milyen érvek szólnak a biciklizés mellett!

Gyors, egészséges, hasznos

A tavaszi felmelegedéssel együtt észlelhető a városi séta során, hogy folyamatosan egyre több biciklista szabadítja ki kerékpárját a téli fogságból. Az egyre inkább kiépített kerékpársávokat használva általában gyorsabban tekerhetünk el a célállomásra, miközben a szervezetünk is felfrissül a könnyed mozgás alatt. Szerencsére az élvezetnek valóban egyre többen hódolnak, és ennek jegyében most már nem csak külföldön, de itthon is gyakrabban látni kosztümben és magassarkúban bicikliző hölgyeket és elegánsan a munkába tekerő férfiakat. Biztosak lehetünk benne, ha már tavasztól biciklivel közlekedünk, nyárra izmos, formás popsival ajándékoz meg minket a testünk.

Kapcsolj környezetkímélő életmódra!

Természetesen az egyszerűbb megoldás autóba ülni és átszelni a várost. Ezzel együtt viszont nem csak a környezetet mérgezzük a kocsiból áradó káros anyagokkal, de idegeinkre is rossz hatással van az ideges, agresszív sofőrökkel zsúfolt utakon történő közlekedés. Tehát a zöld gondolkodással nem csak a természetért és az élhető környezetért teszünk, de egyben ápoljuk testi és lelki egészségünket. Ez pedig érezhető lesz az életvitelünkben és élővilágunkban egyaránt.

bicikli5

Könyörtelen külső

Valóban az egyik legmotiválóbb érv, hogy a tekerés közben észrevétlenül égnek a kalóriák. Kezdjük rövidebb távokkal, de nem fog sok időbe telni, mire teljesen hozzászokunk a kerékpározáshoz, így ha tehetjük, mindig nyeregbe pattanva tesszük meg az adott utat. Az életmódváltással nem csak a szemetgyönyörködtető comb és vádli lesz a jutalom, de erőnlétünkkel együtt a fenekünk és a felsőtestünk is fokozatosan fejlódik.

Vitalitás

Az autótól és tömegközlekedéstől elbúcsúzva életvitelünk látványos fordulatot vesz. Az életmódváltás különösebb erőfeszítés nélkül fog bekövetkezni. A jobb közérzet, több energia mellett, erősödik a tüdőnk, szívünk és javul a testünk teljes egészségügyi állapota. Gyorsabban küzdjük le a betegséget az immunrendszerünk ellenállóképessége miatt. Összegezve tehát elmondható, hogy szinte minden területen pozitív változást tapasztalhatunk meg a biciklizés szerelmeseiként.

Kíméli a testet és a lelket

A kerékpározás előnyei közé tartozik, hogy nem terheli a csípőt, térdet és a bokát sem. Tehát ezt a mozgásformát azok is üzhetik, akiknek a futás, vagy a hosszabb távú gyaloglás fájdalmat okoz. Persze a gyengébb ízületekkel küldőknek a biciklin sem szabad túlterhelniük magukat, viszont ez egy remek eszköz arra, hogy ismét megtapasztalják a mozgás örömét.

di%25C3%25A9ta8

Új izmok felfedezése

Ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, mennyi izmunkat tudjuk átmozgatni a kerékpározás közben, nem kell mást tenni, mint egy hosszabb emelkedőre feltekerni. Az 5-10 perces pedálozás után biztosak lehetünk benne, hogy minden porcikánkban érezni fogjuk, hogy dolgozott a feljutásért. Minderről pedig másnap is meggyőződhetünk az izomlázat megérezve.

Felszabadul és kiegyensúlyozott személyiség

Minmél kevesebb stressz ér bennünket, annál inkább érezzük, mennyivel gördülékenyebben mennek a dolgok, ha nem hagyuk, hogy a feszültség és az idegesség vezessen minket. Etre pedig a biciklizés képes megtanítani. Biztosak lehetünk benne, hogy kiül a mosoly az arcunkra, amikor a reggeli csúcsforgalomban eltekerünk a több km-es kocsisor mellett, pedig fél órával később másztunk ki az ágyból, mint máskor. És ez még csak a kezdet. Hasonló élményekkel gazdagodhat mindenki, aki a bicikli mellett dönt.

Forrás:

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.