5 ötletes családi kikapcsolódás

A vízparton, vízben, otthon, és a nyaralóban sem lehet unatkozni, ha együtt a család. Hogyan mulat a família? Kortalan családi szórakozások…

Ha esik, ha fúj, a család mindig jól tudja érezni magát. A közös vakáció nem csak arról szól, hogy apa, anya és a gyerekek az uticélt kitűzve kiszabadulnak néhány gondtalan napra a családi fészekből. A nyaralások alatt fontos, hogy minél több közös élményre tegyen szert a família. Ezek az események nem csak pár év távlatából fognak mosolyt csalni az arcunkra, de a gyereknevelésnél is kiemelkedő szerepe van a közös kikapcsolódásoknak.

A kártya örökzöld szórakozás

A kártyajátékok kimeríthetetlen sora garantálja a jókedvet és a szórakoztató időtöltést akkor is, ha az időjárás a nyár közepén fordul ősziesre. A fedett teraszon álló műanyag kerti asztal körül összegyűlve éjszakába nyúló kártyapartykat csaphat a család. Persze a lapokat oszthatjuk a vízparton egy kockás plédre kuporodva, de akár az esti filmezés is helyettesíthető így.

kartya1

Főzzön együtt a család

A közös családi időtöltés legjobb módja, ha együtt készül el a nyáresti lakoma. A kerti bográcsozás, vagy grillezés alkalmával, amíg apa a fiával kiválogatja a tökéletes tűzifákat és előkészíti a terepet a főzéshez, addig a konyhában anya-lánya programot tartva az összes hozzávaló feldarabolva, bepácolva várja, hogy a lángok kezelésbe vegyék, vagy a parázson szépen megpiruljon. Az est csúcspontja, mikor a gyerekek megtömheti a pocakjukat munkájuk gyümölcsével.

Móka a vízben

A vízpart tökéletes terep a családi szórakozásra. Tollasütőt vagy labdát ragadva mehet a móka napestig. Persze nem csak a parton, de a vízben sem fogunk unatkozni. Bérelhetünk vizibiciklit, vagy kipróbálhatjuk a vizifocit, esetleg röplabdázhatunk is tértig elmerülve a kellemes hullámokban. Ha ez sem elég, a part menti kölcsönzőkbe bekukkantva biztosan találunk olyan eszközt, amit a kicsik és a nagyok is élveznek a vízben.

csalad8

Két keréken a família

Ha már kellően kilubickoltuk magunkat, mindig jó ötlet családi biciklis napot tartani. Kiválasztva egy könnyen megközelíthető, nem túl távoli helyet, együtt fedezheti fel a família, milyen két keréken meghódítani a terepet. Emellett fontos, hogy a gyerekek biztonságosan és szabályszerűen tanuljanak meg biciklizni, így később egyedül is tekerhetnek, anélkül, hogy a szülők halálra aggódnák magukat.

Amit a kert kínál

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az aktív családi kikapcsolódás nem csak a háztól távol valósulhat meg. A kertben felállított pingpongasztal, röplabdaháló, vagy focikapu önfeledt szórakozásra csábítja a családot bármelyik napos délutánon.

termeszet%252847%25292

Miért fontos a közös időtöltés?

Több szempontból is jelentősek ezek a játékok, mivel kihatnak a család életére, és a gyerkőc nevelésére egyaránt. Ezért meg kell ragadni minden alkalmat arra, hogy a család legfiatalabb tagjainak gyermekéveit meséssé és felejthetetlenné tegyük. Másrészt a közös időtöltés szoros kötelékké kovácsolódik, így a kamaszkor küszöbén sem lesz lehetetlen vállalkozás, hogy a gyermekünket meggyőzzük, töltse az időt a maradi szüleivel az ismeretlen fiatalok helyett. Végül ne feledjük, hogy minden játék formálja a fiatalok jellemét, miközben fejleszti a gondolkodásmódját.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.