Tartsd be a fogadalmad! Szuper fogyókúrák – 3. rész

A fogyókúra több milliárdos profitot termelő ipari ágazat. Ráadásul folyamatosan növekszik, a túlsúlyos emberek számának a gyarapodásával. Számos szakember szerint a fogyókúra kudarca eleve bekódolt, ezért – mindig újabb és újabb elméletek és módszerek látnak napvilágot és találnak követőkre. És találnak sikerre is – valamelyik variáció ugyanis valakiknek, valahol mindig bejön. Ennek szellemében tallózunk 2015 legújabb fogyókúra elméleteiből.

A JUICE diéta 10 napos zöld turmix kúrával – zöld színű leveles zöldségek és gyümölcsök fogyasztása hús, cukor, alkohol és finomított szénhidrátok megvonása mellett a párizsi fogyókúrázók kedvelt módszere. A szakemberek szerint bár vitaminok, ásványi anyagok és rostok megtalálhatóak ebben az étrendben, ezáltal az anyagcsere csökken, a súly azonban hamar visszaszökhet. A méregtelenítés hatásos lehet, az éhségérzet szinte csillapíthatatlan: az ilyen kúrát végző gyakran eszik (és hízik) álmában.

egészségtelen életmód

A gyomorgyűrűnek még mindig sok híve van. Legalábbis a műtétet elkerülők körében, akik úgy gondolják, hogy a tápcsatornában a kalória felvétel helyének a megváltoztatásával érhető el olyan eredmény, amelynek látványos következménye lehet. A módszer cáfolói szerint egészséges étkezési tervvel mindez egyszerűbben elérhető, ha tudatosan törekszünk a bél bakteriális egyensúlyának a fenntartására.

A legújabb teória: fogyni alvás közben. A “túl szép, hogy igaz legyen” kategóriába sorolható fogyókúra program elősegíti a természetes éjszakai zsírégetés folyamatát, az anyagcsere befolyásolása következtében. Kétnapos alapos tisztítókúrát követően speciális vérvizsgálatot végeznek, amely alapján határozzák meg a fogyasztható élelmiszerek listáját. A cukor és az alkohol tiltólistára kerül, de az étrend változatos. A drága módszernek egyelőre a kétségbeesett és gyors eredményt kívánó tehetősebb rétegből akadnak kipróbálói.

Szerző: G. Németh György

Forrás: