Támogasd immunrendszered a gyümölcsök erejével

Az élet bizonyos helyzeteiben szüksége lehet immunrendszerünknek, szervezetünknek egy kis extra támogatásra.

Különösen igaz ez a téli, illetve kora tavaszi hónapokra, amikor sajnos szinte lehetetlen természetes módon, friss gyümölcsök és zöldségek segítségével biztosítani a szervezet számára a megfelelő mennyiségű vitamin, és ásványianyag bevitelt.
Ám szerencsére ma már ezekben a nehezebb hónapokban sem kell lemondanunk a gyümölcsök természetes, jótékony hatásairól, hiszen , egy kifejezetten a szervezet megóvására kifejlesztett,immunrendszer támogató” vegyes gyümölcslé segítségével mindig formában és egészségben tarthatjuk magunkat.

Immunrendszer támogató vitaminok

gyumi6401

Egészségünk ellen azonban nem csak az időjárás, és a vírusok vívnak harcot, hiszen erős stressz, fizikai, illetve szellemi igénybevétel, valamint egyoldalú táplálkozás esetén is fokozott támogatásra van szüksége immunrendszerünknek. Ilyenkor a szervezet ellenállóképességét leginkább úgy tudjuk erősíteni, hogy megfelelő mennyiségben fogyasztunk vitaminokat és nyomelemeket, különösen C-vitamint és cinket. A C-vitaminról köztudott, hogy kiváló immunerősítő, ezen kívül pedig növeli a fehérvérsejtek számát, valamint fokozza a bőr kollagén termelését, tehát fiatalító hatással is bír. A cink szintén fontos szerepet játszik ideg- és immunrendszerünk megfelelő működésében, illetve jelentős agyserkentő hatással is rendelkezik. Mivel szervezetünk sem a C-vitamint, sem pedig a cinket nem képes önállóan előállítani, tárolni pedig csak korlátozott ideig tudja, ezért csak élelemmel, különösen gyümölcsök segítségével tudjuk ezeket a nélkülözhetetlen anyagokat megfelelő mennyiségben biztosítani szervezetünk számára.

Az „immunrendszer támogató” csodalé

gyumi6402

Kifejezetten azokra az időszakokra, amikor nincs lehetőség a szervezet természetes módon történő támogatására, vagyis, úgymond a kertből szedett friss gyümölcsök és zöldségek elfogyasztására, fejlesztettek ki szakemberek egy különleges, az „immunrendszer támogatására” maximálisan alkalmas vegyes gyümölcslevet. A cinkglütonáttal és C-vitaminnal dúsított lé hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ellenben biztosítja a szervezet számára fontos tápanyagokat az alma, a mangó és az acerola harmonikus összhangjával, valamint már 150 ml elfogyasztása fedezi egy felnőtt szervezet számára szükséges C-vitamin bevitel 300%-át. Az alma magas flavonoid tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns, immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezen kívül hatékonyan alkalmazható a cukorbetegség, illetve a koleszterin elleni harcban. A mangó rendkívül sokoldalú vitaminforrás, míg az acerola gazdag C-vitaminban, valamint kiválóan alkalmazható a szív-, máj és veseműködés támogatására, ezen kívül pedig anitioxidáns, illetve gyulladáscsökkentő hatása is ismert. A kíméletes, kézműves eljárással kinyert lé így tartalmazza a gyümölcsök legfontosabb összetevőit, ezáltal támogatva immunrendszerünket, megőrizve egészségünket a téli hónapokban is.

A táplálkozás, a testmozgás és a nyugalom, lelki egyensúly mind fontos szerepet játszanak abban, hogy egy teljes, egészséges életet éljünk kortól, nemtől és évszakoktól függetlenül. Ám azért azt mindig érdemes szem előtt tartani, hogy adódhatnak olyan helyzetek, időszakok, amikor egy kicsit többet kell tennünk azért, hogy szervezetünk harmonikus működését, egészségünket megóvjuk, így érdemes a megfelelő vitaminpótlásról, mozgásról folyamatosan, megelőző céllal is gondoskodnunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/