Szelíd gyógymódok. De mit mire?

Már fény derült arra, hogy az alternatív gyógymódok hatásosak, ám vajon milyen bajunkhoz milyen medicina gyógyító erejét vegyük igénybe?

Akupunktúra

Az akupunktúrás kezelést akut- vagy krónikus fájdalmakra alkalmazzák. Legyen az enyhébb vagy migrénes fejfájás, hátfájás, de asztma esetén is használható.

akupunktúra2

Tradicionális kínai orvoslás

Szintén a kínaik találták fel az akupunktúrából, gyógynövények fogyasztásából és előírt diétából álló terápiát. Alkalmazzák görcsök, migrén, izomfájdalmak és reuma, valamint krónikus megbetegedések esetén.

Homeopátia

A szervezet saját ellenálló képességének elősegítésére és szabályozására alkalmazzák.

Kineziológia

Ha a testünket feszültségek, mozgásszervi problémák gyötrik, allergiásak vagyunk valamilyen ételre, fogainkkal, állkapcsunkkal problémák vannak, segíthet ez a módszer.

Muskeltest bei einer Kinesiologin

Kneipp-kúra

Stresszoldás, anyagcsere- és vérkeringési, valamint vérellátási zavarok esetén alkalmazzák. A gyógynövényes kezelés itt is jelen van, lényeges eleme azonban a mozgásterápia és a hideg-meleg vizes váltófürdő, melynek segítségével az érfalakat stimuláljuk.

Magnetoterápia

Elsősorban a csont- és ízületi fájdalmak, valamint reuma gyógyítására használják. A problémás testrészt mágneses mezőre fektetik, ez a kötőszövetekre jótékony hatást gyakorol. Az elektromos rezgés keltésének célja a vérellátás fokozása, a fájdalom csökkentését a sejtek anyagcseréjének szabályozásával éri el.

Csontkovács

Mozgási nehézségek, csont- és csigolyák elmozdulása, ízületi-,  könyök- és vállproblémák, derékzsába vagy izomgörcsök esetén segíthet.

aromatheraphy

Aromaterápia

Ha valaki már zavaró hangulatingadozásoktól szenved, vagy ideges, feszült, nyugtalan – akkor ez a módszer hasznos lehet a számára. Az aromaterápiánál illóolajokkal gyógyítanak. Ezek szabályozzák az érzékszervek működését, ezért belélegezni, vagy meginni kell őket, vagy a bőrbe masszírozni.

Ajurvéda

A test és a lélek belső egyensúlyának helyreállítására szolgál, megszünteti a szervezet funkcionális zavarait. Ehhez szintén olajokat, gyógynövényeket, tisztítókúrákat használ fel a gyógymód, valamint előírt táplálkozási szabályt és a meditációt.

Virág- és hidroterápia

Megkülönböztetjük a Bach-féle virágterápiát és a Kolonhidroterápiát. Az előbbi a lelki állapotot hivatott pozitív irányba befolyásolni, mely a szervezet saját gyógyító erőit erősíti különféle – nagyjából öt-hat – növény tinktúrái segítségével. A Kolon-hidroterápia legfőbb célja a méregtelenítés és a bélflóra helyreállítása.

talpmasszázs

Talpmasszázs

A legtöbb fájdalomra és feszültségoldásra kiváló gyógymód lehet. Mivel a talp reflexpontjai kapcsolatban állnak a belső szervekkel, és a pontok nyomkodásával ezek vérellátása javul. A test öngyógyító képessége is fokozódik.

Forrás: https://napidoktor.hu/