Mit csinál egy csontkovács?

A csontkovács a népi nyelvhasználattal „csontrakó”, aki nagy fájdalommal járó mozgás szervrendszeri betegségeket manuál terápiával (kézzel végzett szakszerű fogások) végzi.

A csontkovácsolás ma világszerte virágkorát éli. Mindenekelőtt olyan fájdalmak esetén nyújt segítséget, amelyeknél az „iskolai orvoslás” tanácstalan. Célzott fogásokkal fellazítják az izomzatot, hogy a természetes mozgás újra jó irányt vegyen. Ezáltal a test segítséget kap a funkcionális zavarok leküzdésére.

A csontkovács egyetlen eszköze a keze. Speciális, óvatos fogásokkal lazítja az izmokat, aktiválja őket, vagy pedig segíti a keringést a vénákban. Beindítja és felhasználja a test öngyógyítási erejét.

Felmérések mutatják, hogy a végtag izületi megbetegedésében szenvedő betegek gyógyítása sokkal hatásosabbá válik, ha a gyógyító eljárások összességében a csontkovácsolás módszereit is beiktatjuk. A csontkovács az emberre mindig, mint egészre tekint és ezáltal bírja öngyógyításra a testet.

j%2525C3%2525B3ga2

A kezelést alapos beszélgetés előzi meg, amikor a páciens információkkal szolgál a hátfájás körülményeivel kapcsolatban. Ezután a csontkovács akadályokat és feszültségeket keres a kezeivel a páciens testén.

A csontkovácsolás a tartó és mozgató szervrendszer visszafordítható reflexes működészavarainak kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával (rehabilitációjával), valamint megelőzésével foglalkozik.

A csontkovács szakma azon kézi terápiás modellek közé tartozik, amely hátfájás esetében hatékonyan alkalmazhatóak. A csontkovács minden alkalommal csodát tesz, sokan számolnak be arról, hogy már egy órás kezelés következménye után a fájdalom teljes mértékben eltűnt.

Néhány tanulmány bebizonyította, hogy a csontkovács ugyanolyan hatékonysággal szünteti meg a hátfájás kellemetlenségét, mint a gyógyszerek csak mellékhatások nélkül.

Forrás: