Ha drága az életünk, jöhet a só!

Ma már nem drágább nála, de aranyat ér a só! Egykor magas értéket képviselt, az egészség dolgában azonban csak mára kezdik megismerni igazi értékét!

Valaha hatalmas értéket képviselt a : fizetőeszközként használták, s többet ért az aranynál is. Manapság az egészségünk megőrzésében is nagy szerepe van. A sókabinok, sófalak igazi csodát tesznek! Ne csak az ételízesítéssel kapcsolatban jusson eszünkbe a só, nem csak a borsót lehet ugyanis a falra hányni, hanem a sót is!

Istenigazából csak napjainkban kezdték el felfedezni az emberek, mennyit is segíthet különböző betegségek kezelésében és megelőzésében. A só hasznos hatásaira egyébként különös módon figyeltek fel: a sóbányákban dolgozó rabok akár 15 évvel is tovább éltek, mint szabadlábon levő emberek. A titok nem más, mint hogy a sóbányákban lebegő állapotban levő só megtisztítja a levegőt az allergénektől és a káros baktériumoktól. Manapság egyre divatosabb és széles körben elterjedt módszer a sóterápia, melyet tudatosan használnak légzés-, és fürdőterápia formájában.

Hogyan segít?

A sónak nem csak fertőtlenítő hatása jelentős, nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában is. A só jótékony, negatív töltésű ionjai a légtérben kifejtik fertőtlenítő hatásukat: megkötik a port és a pollent, s ebben rejlik a légzésterápia lényege is. A sóionok a levegőből a légzőszervekbe jutnak, fertőtlenítenek és a légzőszervek természetes védekező, öngyógyító funkcióit stimulálják.

só2

Csökkenthetők a sóterápia segítségével a légúti megbetegedések és légúti allergiák: például pollenre, tollra, pihére. Alkalmazható asztma, szénanátha, szívritmuszavar, hörghurutgyulladás, az arcüreggyulladás, a dohányzás okozta irritációk, de olyan könnyedebbnek tűnő problémák ellen is, mint a horkolás vagy az alvászavar. Segít a vérnyomás szabályozásában is! A sókabinban eltöltött 30-60 perc nem csak a légzőszervi panaszoktól szenvedők, az egészséges emberek számára is kedvező élettani hatású.

Gyógyuljon otthonában!

A sófalat vagy sószobát akár saját lakásunkban is kialakíthatunk! Megoldható a közösségi intézményekben, óvodában, iskolában, szabadidőközpontokban és akár munkahelyen is. Nagymértékben javítja a helyiség levegőjének minőségét!

Egy sókabin kialakításában a cél a sótömbök megfelelő elhelyezése: a helyiség legyen alkalmas ezek befogadására, és készüljön természetes anyagokból! Sókabinban persze több tonna természetes sótömböt helyeznek el, így annak mikroklímája csaknem a sóbarlangokéval lesz azonos.

A sótömbök több száz négyzetméteres aktív felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid: folyamatosan szabadul fel a sótömbökből száraz aeroszolja, ezzel teremtve meg a száraz, sós légteret, a sótömbök hatása pedig fokozható sóoldat párologtatásával és ventillációs rendszer beépítésével is. Az allergének és baktériumok száma igen alacsonyra csökken ebben a mikroklímában. Az asztmásokon pedig úgy segít, hogy a száraz légkör kizárja a vízbázisú inhaláció okozta nyálkahártya-irritációt.

Forrás:


Egy válasz

  1. Sós orrmosást az allergiásoknak! – Drneuwirth.eu

    […] Többféle sóterápia létezik. Dr. Neuwirth Tamás a kristálysóval foglalkozik, ami a 250 millió éves őstengerekből kikristályosodva keletkezett, majd befordult a réteg a Himalája alá. Ezért nagyon tiszta és jótékony energiával teli ez a fajta só. A hegyvonulat alól bányásszák ki géppel vagy kézzel. A kézzel való kifejtés jobb, mert úgy nem éri káros hatás, negatív rezgés. […]

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.