Várkonyi Andrea a hangját félti a legjobban

Várkonyi Andreáról kevesen tudják, hogy orvosi diplomája is van, pedig az ismert tévés ennek köszönhetően könnyen fel tudja mérni, mikor kell segítséget kérni.

A TV2 híradósa számára az első számú munkaeszköze a hangja, ám sajnos gyakran szenved felső légúti megbetegedésektől.

„Gyerekkorom óta gyakran van visszatérő felső légúti megbetegedésem: az immunrendszerem nem elég ellenálló ezekkel a betegségekkel szemben, és gyakran az arcüregemre, illetve a torkomra megy. Bevallom, én ilyenkor mindig gyógyszerhez nyúlok, mert tudom, mi lehet belőle: egyszer lett egy nagyon súlyos melléküreg-gyulladásom, amit műteni is akartak, ráadásul nagyon komoly fájdalmakkal járt.

Számomra nincs olyan időszak, amikor egy kicsit pihentetem a hangszálam vagy kísérletezek valamilyen alternatív kezeléssel, mert a hangomból élek: törött lábbal tudok dolgozni, de hang nélkül nem” – mesélte a Tények munkatársa, aki azt is elárulta: a munka mellett állandóan tanul, hogy szellemi frissességét is fent tartsa, ha pedig úgy érzi, elfárad, akkor a ginkgo biloba nevű gyógynövényhez fordul. Az agyi vérkeringés romlását jelzi az ingerlékenység, mentális kimerültség, feledékenység, alvászavarok, romló memória.

A felső légutakhoz az orrüreg, orrmelléküregek (arcüreg, homloküreg), garat, gége, míg az alsó légúti rendszerhez a légcső, főhörgők, hörgőcskék, tüdő tartozik. A felső légúti fertőzéseket a test leginkább érintett területei szerint kategorizálják, a gyulladásos felső légúti betegségek leginkább vírus, vagy baktérium okozta fertőzés miatt keletkeznek. A meghűlés elsősorban az orrot érinti, és több mint 200 féle vírus okozhatja, amelyek közül a leggyakoribbak a Rhinovírus, Adenovírus, Coronavírus, és az Enterovírus – jegyzi meg a szerkesztő.

drvarkonyi_andrea_neurologussal

Andi az orvosi diplomának köszönhetően tudja, hogy mikor kell kislányával az ügyeletre menni, saját magát azonban nem szívesen diagnosztizálja.

„Ha a kislányom megbetegszik, akkor elsősorban orvosként nézek rá: egy kis megfázáskor nem ugrasztom a háziorvost és nem foglalom a helyet a váróban, hiszen van otthon fonendoszkópom, meg tudom hallgatni a tüdejét, és azt is tudom, hogy enyhébb betegségeknél milyen gyógyszert érdemes neki adni. Magamat nem szoktam diagnosztizálni, ilyenkor inkább felhívom a szüleimet, akik szintén orvosok, és az ő véleményüket kérem ki” – árulta el Andi, aki azt is hozzátette: a családjával nagyon odafigyelnek arra, hogy egészségesen étkezzenek, így próbálják meg felvenni a harcot a betegségek ellen.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.